Borbely: Fabrica P&G de la Urlati, o investitie care tine de mediu

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 15:27
1511 citiri
Borbely: Fabrica P&G de la Urlati, o investitie care tine de mediu

Ministrul mediului si padurilor, Laszlo Borbely, a declarat miercuri ca fabrica Procter & Gamble de la Urlati este o investitie importanta, care tine de mediu, atat in privinta tratarii apei, cat si al managementului deseurilor si a subliniat ca o astfel de investitie trebuie data ca exemplu, relateaza NewsIn.

"Este una dintre cele mai importante investitii care tin de mediu in Romania, pentru ca atat in ceea ce priveste tratarea apei, cat si in ceea ce priveste managementul deseurilor este un exemplu pe care il voi da in perioada urmatoare.

Trebuie sa sprijinim asemenea investitii", a spus Borbely.

El a declarat ca educatia privind mediul in Romania nu este la cele mai inalte standarde si o investitie de acest gen trebuie sa fie sustinuta.

"De aceea am avut discutii cu cei de aici. Ei au intentia de a veni cu noi investitii in ceea ce priveste energiile regenerabile si noi, prin fondul de mediu, prin initiative care tin si de banii de la Uniunea Europeana, vom sprijini aceste investitii.

Este impresionant sa afli ca aceasta investitie verde inseamna 23.000 de metri patrati de spatiu verde, deci nu este un spatiu arid, unde sa nu poti sa ai conditii pentru a sprijini mediul", a mai precizat ministrul mediului.

Procter & Gamble a inaugurat oficial miercuri noua sa fabrica de produse de ingrijire a parului de la Urlati, judetul Prahova, investitie in valoare de 100 milioane dolari, peste 90% din productie urmand a fi destinata pietelor din regiune.

In fabrica de la Urlati vor lucra 250 de persoane.

De asemenea, peste 90% din productia de la Urlati va fi destinata pietelor din regiune si din alte tari, cum ar fi Turcia, Rusia si Ucraina. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#borbely, #fabrica, #g, #investitie, #p, #urlati , #stiri Procter Gamble