Internshipul, rampa de lansare in cariera? Vezi ce programe ofera marile companii

Marti, 22 Februarie 2011, ora 10:19
2115 citiri
Internshipul, rampa de lansare in cariera? Vezi ce programe ofera marile companii

Daca esti proaspat absolvent de facultate sau student in an terminal, insa nu ai lucrat pana acum si nu ai experienta in niciun domeniu, poti apela la programele de internship, demarate periodic de marile companii.

Daca vrei sa participi la un astfel de program, poti aplica pentru el fie direct pe site-urile diferitelor companii, fie prin intermediul site-urilor de recrutare. Oferta este extrem de variata, de la domenii precum IT si economic si pana la turism si resurse umane.

De exemplu, poti participa la programul de internship de la Synovate, unde vei avea sansa de a deveni unul din membrii departamentului de cercetare calitativa. Internshipul dureaza o luna de zile, perioada in care vei fi platit si vei avea ocazia sa lucrezi cot la cot cu researcherii din cadrul departamentului de cercetare calitativa.

Totodata, vei avea ocazia sa vezi ce inseamna designul unui chestionar de recrutare si al unui ghid de discutie, moderarea focus a grupurilor, scrierea rapoartelor de cercetare. Ca sa poti aplica la respectivul program trebuie sa fii absolvent al uneia dintre facultatile de Sociologie, Psihologie, Comunicare si Relatii Publice si sa detii cunostinte avansate de limba engleza si Microsoft Office. Ultima zi de aplicare pentru acest internship este 28 februarie.

Si Microsoft face un internship, la Timisoara, pentru o perioada de 3 luni (7 martie- 4 iulie 2011).

Cerintele pentru a putea trimite un CV presupun sa fii student in an terminal sau absolvent de facultate, sa cunosti limba engleza, sa te pricepi la programe precum C, C++, C#, PHP sau Java, sa ai o gandire analitica si pasiune pentru tehnologie. Participand la acest internship, Microsoft iti ofera garantia ca vei fi platit, ca vei avea acces la cele mai bune resurse tehnologice si ca vei avea oportunitatea sa lucrezi pe un post de Microsoft Software Developer Engineer.

Tot la Timisoara, o alta multinationala, Procter&Gamble, organizeaza un internship pentru Manufacturing Process Engineer. Programul se adreseaza absolventilor de universitati tehnice sau studentilor in ultimul an de studiu. Cei de P&G cauta potentiali candidati care au dorinta de lucra in FMCG (fast moving consumer goods).

In cazul in care vrei sa participi la un internship in resurse umane, Lugera & Makler iti ofera oportunitatea de a face practica intr-un mediu multinational, pe o perioada de 6 luni, in toate departamentele sale. Programul va fi de 4 ore, in functie de disponibilitatea ta. Reprezentantii companiei iti promit ca "te vor ajuta sa descoperi bazele recrutarii si selectiei, te vor initia in tainele interviului si ca te vei familiariza cu instrumentele de lucru dintr-o companie care ofera servicii integrate de resurse umane".

Perioada de internship nu este platita, insa, la sfarsitul programului, cei mai buni vor fi angajati in cadrul companiei.

De internship, dar si de o vacanta pe cinste, poti avea parte daca vei participa la un internship in turism, organizat de BRGwork. Programul se poate desfasura intre 3 si 9 luni, iar perioada de internship in Grecia, caci despre asta este vorba, poate incepe din luna mai, dar nu este data de incepere limita.

Cerintele presupun sa ai varsta intre 18 si 30 ani, sa fii student sau proaspat absolvent intr-unul din domeniile turism, management, business management, economics, indiferent de forma de invatamant, si sa stii engleza la nivel mediu.

Experienta in domeniul hotelier/ restaurant reprezinta un avantaj. Beneficiile oferite constau in venituri de 400- 1.000 de euro pe luna plus bacsis (daca permite pozitia), cazare si masa incluse. Ocazional, compania greaca poate aproba sa acopere biletul de avion si sa-l deduca din venit dupa sosirea studentului.

Afla mai multe pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internship, #companii, #absolventi, #program internship , #stiri Procter Gamble