McDonald's pleca din Marea Britanie din cauza taxelor prea mari

Duminica, 12 Iulie 2009, ora 17:09
1704 citiri
McDonald's pleca din Marea Britanie din cauza taxelor prea mari

Lantul de restaurante McDonald's se va alatura altor companii ce parasesc Marea Britanie in urma modificarii sistemului de taxe, grupul american urmand sa-si mute sediul european la Geneva pana la finalul acestui an, relateaza Telegraph, informeaza NewsIn.

Directorii executivi, inclusiv Denis Hennequin, presedintele operatiunilor McDonald's in Europa, vor fi transferati in Elvetia.

Compania americana, ce si-a deschis primul restaurant la Londra in 1974, se alatura altor mari corporatii ce si-au mutat sediile europene in Elvetia, printre care Kraft, Procter & Gamble, Colgate Palmolive si Yahoo. Google a ales, de asemenea, orasul Zurich pentru sediul european, desi are deja un birou important in capitala Marii Britanii.

McDonald's a precizat ca masura "ne permite sa desfasuram managementul strategic al drepturilor internationale de proprietate intelectuala, inclusiv licentele pentru franciza din Europa, din Elvetia".

Compania a subliniat ca se asteapta ca nivelul anual al taxelor sa ramana intre 29% si 31%.

Schimbarea sistemului britanic de taxe pentru profiturile internationale din drepturile de proprietate intelectuala, precum licente si brevete, anuntata in bugetul pentru acest an, a determinat si grupul publicistic Informa sa isi mute sediul in Elvetia in prima parte a acestui an.

Operatiunile McDonald's in Marea Britanie vor continua sa fie gestionate din Londra, sub conducerea lui Steve Easterbrook.

Afacerile europene ale grupului s-au dezvoltat in ultimii ani mai rapid decat cele din Statele Unite, regiunea devenind cea mai mare din punct de vedere al vanzarilor.

Cele mai recente statictici, din luna mai, arata ca vanzarile McDonald's din Europa au crescut cu 7,6%, comparativ cu o crestere de 2,8% in Statele Unite. 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#McDonalds, #geneva, #taxe, #marea, #britanie , #stiri Procter Gamble