P&G incepe constructia celei de-a doua fabrici din Romania

Luni, 02 Februarie 2009, ora 16:39
1735 citiri
P&G incepe constructia celei de-a doua fabrici din Romania

Procter&Gamble (P&G) incepe in aceasta luna constructia fabricii de produse de ingrijire a parului de la Urlati, judetul Prahova, cu o investitie initiala de 50 milioane dolari, care urmeaza sa se dubleze pana in 2010.

"Intentia companiei P&G este ca valoarea finala a investitiei sa depaseasca 100 milioane dolari. in prima faza, se vor investi 50 milioane dolari, urmand ca in a doua faza, care se va finaliza in 2010, investitia sa se dubleze", se arata intr-un comunicat al companiei.

Unitatea de productie va fi construita pe un teren de 25.000 hectare din Parcul Industrial Ploiesti, ceea ce va asigura spatiul pentru o eventuala extindere a capacitatii de productie.

Potrivit vicepresedintelui pe productie al grupul american Procter&Gamble, Daniel Myers, grupul a avut patru motive pentru care a ales sa construiasca in Romania, la Urlati.

In primul rand, P&G mai are o fabrica in Romania, la Timisoara, a carei evolutie a fost de succes, compania cunoscand si modul de lucru al romanilor.

In al doilea rand, Romania are o amplasare strategica, care permite distributia de produse in Europa de Est. Totodata, in apropiere de Urlati sunt doua centre universitare, Bucuresti si Ploiesti, ai caror absolventi pot sa lucreze la fabrica, iar grupul a primit sprijin si de la autoritatile locale pentru aceasta investitie.

Myers a adaugat ca unii din furnizorii P&G si-au anuntat intentia de a veni alaturi de grupul american la Urlati.

P&G urmeaza sa angajeze 150 de persoane la fabrica de la Urlati, productia urmand sa inceapa in primavara anului viitor.

Initial, 50% din produsele fabricate in aceasta unitate vor fi destinate pietei interne si 50% pentru export, respectiv in tarile din Balcani.

Extinderea productiei, rezultata din faza a doua a investitiei, va permite exporturile si catre alte piete, precum Rusia, Ucraina, Polonia si Turcia.

"Faza a doua a investitiei va fi demarata in functie de cum va merge afacerea, de gradul de dezvoltare a noii fabrici, de ce sprijin vom avea de la autoritati", a spus la inaugurarea unitatii de productie, Daniel Myers.

El a adaugat ca P&G studiaza si varianta ca extinderea fabricii sa permita si producerea altor tipuri de articole.

Myers a precizat ca investitiile programate pentru Romania nu vor fi afectate de criza economica, deoarece grupul american are o afacere de succes in Europa de Est si va continua sa investeasca in productie.

Pentru a facilita investitia Procter&Gamble, administratorii Parcului Industrial Ploiesti au investit circa 3,5 milioane euro, pentru amenajarea suprafetei de teren si infrastructurii necesare fabricii.

#procter, # gamble, # fabrica, # Romania, # investitii, # straine , #stiri Procter Gamble