Romania, in topul mondial al spammerilor

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 11:16
1541 citiri
Romania, in topul mondial al spammerilor

Romania a urcat, in trimestrul al treilea, pe locul cinci intr-un clasament mondial al tarilor din care se expediaza mesaje spam, de pe pozitia a opta ocupata in trimestrul anterior, se arata intr-un raport al producatorului de solutii de securitate Panda Security, precizeaza Mediafax.

In perioada mentionata, primele zece tari emitente de spam au diseminat 55% din mesajele nedorite aflate in circulatie.

In randul primelor cinci clasate se afla trei tari din Europa de Est, iar Marea Britanie a iesit din top 10.

In trimestrul al treilea, 95% din mesajele email aflate in circulatie sunt catalogate ca spam.

Multe din aceste mesaje sunt trimise de botneti (acele calculatoare controlate de hackeri), bineinteles, fara stirea utilizatorilor acestor calculatoare. 

Prima pozitie este ocupata de India, cu aproape 11%, urmata de Brazilia si Rusia, fiecare cu mai mult de 8%.

In cel de-al treilea trimestru, 55% din noile amenintari create au fost troieni, majoritatea troieni bancari. Intr-un clasament al tarilor si regiunilor care sufera cele mai multe infectii, in fruntea listei se afla Taiwan, urmata de Rusia, Brazilia, Argentina, Polonia si Spania.

Pe de alta parte, raportul Panda Security pentru trimestrul al treilea subliniaza nivelul record al amenintarilor distribuite prin canale noi.

"Folosind o metoda cunoscuta sub numele de "clickjacking", hackerii folosesc butonul "Like" din Facebook pentru a directiona utilizatori catre alte siteuri, pagini Web false au fost pozitionate an topul rezultatelor afisate de diverse motoare de cautare folosind tehnici de Blackhat SEO ("Search Engine Optimization") si vulnerabilitatile "zero-day" au fost frecvent exploatate", se mai arata in raport.

In raport se precizeaza ca acest ultim trimestru a scos la iveala numeroase incidente de securitate.

"Am asistat la o incercare de a declansa o epidemie majora (cum ar fi cele din trecut cauzate de ILoveYou sau Sircam) cu viermele " Here you Have ", care a avut un impact semnificativ. Viermele a afectat deja multe organizatii si companii multinationale cum ar fi Procter&Gamble, Disney, Wells Fargo sau NASA", potrivit raportului.

#expediate, #romania, #spam, #top , #stiri Procter Gamble