Seful Procter&Gamble se asteapta la stabilizarea consumului in 2010

Luni, 01 Februarie 2010, ora 09:32
1214 citiri
Seful Procter&Gamble se asteapta la stabilizarea consumului in 2010

Sotirios Marinidis, unul dintre cei mai puternici executivi din sectorul bunurilor de larg consum, lanseaza prima prognoza optimista pe piata de profil pentru 2010.

"Speram intr-o stabilizare a pietei in 2010. Disciplina si rigoarea in controlul costurilor si investitiile in capacitati de productie si inovatie vor fi strategii care vor permite companiilor sa faca fata situatiei macroeconomice actuale", a spus seful P&G Balkans.

"Dupa o aparenta stabilizare in primavara, declinul cererii domestice s-a accentuat in iunie, fiind afectate toate sectoarele - mai putin cel alimentar si intr-o mai mare masura serviciile. Segmentul bunurilor de larg consum a continuat sa creasca in valoare anul trecut, comparativ cu 2008, dar am putut observa o frecventa de achizitionare mai redusa si o crestere in vanzarile din hipermarketuri si discountere", afirma Marinidis.

Cresterea vanzarilor de bunuri de larg consum in hipermarketuri si discountere a fost un alt efect al diminuarii puterii de cumparare, in conditiile in care cele doua formate de magazine - cu o cota cumulata de 50 - 60% din retailul alimentar modern - au mizat in 2009 pe oferta de produse cu cel mai mic pret de pe piata.

De altfel, principala schimbare in strategia de distributie a companiei din 2009 a vizat retailul modern: P&G a renuntat la externalizarea distributiei de produse de ingrijire a corpului in lanturile mari de magazine, iar Marinidis spune ca acest lucru a fost posibil si datorita dezvoltarii logisticii marilor retele.

 

#consum, # cerere, # segment, # bunuri, # vanzari , #stiri Procter Gamble