ANRM a furnizat informatii false Guvernului Tariceanu

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 18:43
1906 citiri
ANRM a furnizat informatii false Guvernului Tariceanu

Presedintele ANRM, Gelu Maracineanu, a declarat la un post de televiziune ca perimetrele concesionate firmei Sterling ar putea avea rezerve de circa 50 de mld. mc de gaze, fata de 10 miliarde metri cubi gaze cat s-a anuntat, si 27 milioane tone titei, informeaza NewsIn.

"Mai avem inca noua structuri gazeifere si petroliere asupra carora s-au executat lucrari de prospectiune seismica si plecand pe o probabilitate de 50%, acestea prezinta resurse potentiale de aproximativ 50 miliarde metri cubi de gaze si 27 milioane tone de titei", a spus Maracineanu.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) a spus la un post de televiziune ca agentia a furnizat informatii false Guvernului anterior. Pe baza acestor date eronate a fost emisa Hotararea 1446 pe 2008, prin care s-a aprobat acordul petrolier cu Sterling Resources.

"In nota de fundamentare, se specifica faptul ca lucrarile de explorare efectuate de Sterling pana la acea data au pus in evidenta o singura structura gazeifera, Doina. In realitate, erau 11 structuri.

In nota de fundamentare, se spune ca rezervele estimate sunt de circa 10 miliarde metri cubi pe o analiza facuta de Sterling, pentru Doina si Doina Sister. Rezulta 350 - 400 de metri cubi pe zi", a declarat presedintele ANRM.

Presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, a mai spus ca cei care au facut aceste nereguli sunt pasibili de pedeapsa penala.

"Nu trebuie asteptata finalizarea anchetei comisiei sau a anchetei Corpului de Control. Oricand, oricare institutie a statului, DNA sau Parchetul se pot auto-sesiza, daca atitudinea reprezentantilor ANRM se constituie intr-o dezinformare sau intr-un fals", a afirmat Iancu.

Romania exploateaza in fiecare an in jur de 12 miliarde metri cubi de gaze
. Anul trecut, importurile au fost de circa 4,5 mld. mc gaze. Tara noastra are o productie de aproximativ 4,8 milioane tone de titei.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#anrm, #guvern, #perimetre, #sterling, #tariceanu , #stiri Prospectiuni