ANRM: Nu exista documente care sa ateste investitiile anuntate de Sterling

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 15:28
2275 citiri
ANRM: Nu exista documente care sa ateste investitiile anuntate de Sterling

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) nu are nicio documentatie care sa justifice investitiile anuntate de Sterling Resources si a solicitat companiei canadiene rapoarte geologice, a declarat miercuri presedintele ANRM, Gelu Maracineanu,in cadrul unor audieri, relateaza NewsIn.

"Am solicitat Sterling Resources rapoarte geologice anuale si trimestriale.

La ANRM, nu exista documente care sa justifice investitiile anuntate de Sterling.

De asemenea, chiar azi (n.r. miercuri) le-am cerut studiul de fezabilitate facut de ei (n.r. Sterling) in 2005, care nu se afla la ANRM", a declarat miercuri Gelu Maracineanu, in cadrul audierilor Comisiei de Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor.

Sterling Resources preciza intr-un comunicat in luna februarie ca, in cei 11 ani de activitate in Romania, a respectat si a aplicat toate reglementarile prevazute de legislatia Romaniei si a UE si ca a facut investitii directe de circa 56 milioane dolari, in operatiuni de prospectiuni seismice si foraj.

"Sterling Resources a investit in explorarea petroliera in Romania incepand din 1997.

In mod specific, pentru lucrarile executate in Marea Neagra am facut investitii directe de aproximativ 56 milioane dolari, in vederea realizarii de operatiuni de prospectiuni seismice si foraj.

In total, investitiile efectuate in perimetrele Pelican si Midia, incepand din 1992 si pana in prezent, se ridica la aproximativ 130 milioane dolari.

In plus, Sterling a facut investitii directe de aproximativ 12 milioane dolari in lucrarile de explorare din perimetrul Craiova Sud", a mentionat atunci directorul general al Midia Resources S.R.L. si vicepresedinte al Sterling Resources Ltd., Stephen Birrell.

Contractul de explorare si impartire a productiei intre Rompetrol si Enterprise Oil, Exploration Limited si Canadianoxy a fost semnat in 1992. Acest contract are 11 acte aditionale. Potrivit reprezentantilor ANRM, contractul ar expira in 2038. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#companie, #investitii, #reglementari , #stiri Prospectiuni