PwC: Romania trebuie sa investeasca masiv in infrastructura

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 13:00
1697 citiri
PwC: Romania trebuie sa investeasca masiv in infrastructura

Romania trebuie sa aloce sume consistente pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, in ciuda constrangerilor bugetare, astfel incat sa-si poata valorifica potentialul natural de a deveni un centru logistic in Europa Centrale si de Est, potrivit PricewaterhouseCoopers Romania, precizeaza Mediafax.

"Lipsa finantarii este problema cruciala pentru toate tipurile de infrastructura de transport, atat la nivel local, national, cat si international.

In cazul Romaniei, acolo unde nevoia dezvoltarii proiectelor de infrastructura de transport este foarte mare, statul roman trebuie sa pregateasca o strategie de investitii pe termen lung.

Cu toate constrangerile bugetare actuale, Romania trebuie sa aloce sume consistente dezvoltarii infrastructurii de transport pentru a putea valorifica la maximum potentialul natural al tarii de a deveni un centru logistic in regiunea Europei Centrale si de Est, potential generat de doi factori principali: proximitatea pietelor dezvoltate din Europa Centrala si deschiderea la Marea Neagra prin portul Constanta, adevarata poarta de acces a Europei dinspre Asia", a declarat intr-un comunicat Daniel Anghel, Partener, Impozite si Taxe Indirecte, PricewaterhouseCoopers Romania.

El a mentionat ca acordarea unor facilitati la import, cum ar fi amanarea platii TVA la import, ar elimina costul prefinantarii TVA pentru companii si ar incuraja volumul de tranzactii desfasurate in portul Constanta.

"In plus, o astfel de masura ar atrage investitii majore in Romania si ar contribui decisiv la dezvoltarea infrastructurii si la crearea de noi locuri de munca", a mai spus Anghel.

Potrivit unui sondaj realizat de PwC in 29 de tari, blocajele in ceea ce priveste infrastructura de transport la nivel international se vor mentine pana in 2030, iar statele industrializate vor fi cele care vor avea in continuare infrastructura de transport cea mai performanta.

"Desi pietele emergente, precum India sau Rusia, investesc in prezent masiv in infrastructura de transport, acestea nu vor putea sa-si aduca infrastructura la acelasi nivel cu al tarilor dezvoltate pana in 2030", se arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#centru, #infrastructura, #logistic, #romania, #transport , #stiri PWC Romania