PepsiAmericas a construit in Ilfov cea mai mare fabrica din Europa

Luni, 24 August 2009, ora 15:29
1442 citiri
PepsiAmericas a construit in Ilfov cea mai mare fabrica din Europa

PepsiAmericas, al doilea mare imbuteliator Pepsi-Cola la nivel mondial, a construit in localitatea Dragomiresti, din judetul Ilfov, cea mai mare fabrica din Europa a companiei, printr-o investitie in valoare de 150 de milioane de dolari, unde a relocat o parte a activitatilor din Bucuresti, precizeaza NewsIn.

Constructia este realizata pe o suprafata de 30.000 de metri patrati, potrivit unui anunt al companiei.

Deschiderea oficiala a fabricii este programata pentru 1 septembrie.

Unitatea de productie este dezvoltata in zona de vest a Capitalei, in zona soselei de centura si a autostrazii Bucuresti-Pitesti.

PepsiAmericas a preluat integral, in 2007, grupul Quadrant-Amroq Bottling (QAB), producatorul si distribuitorul bauturilor Pepsi in Romania.

QAB Romania detine doua unitati de productie a bauturilor racoritoare la Bucuresti, si una la Covasna, pentru apa minerala.

La inceputul lunii august, PepsiCo, al doilea mare producator de bauturi racoritoare la nivel mondial, a anuntat ca a incheiat un acord de preluare a celor mai mari doi imbuteliatori ai produselor proprii, Pepsi Bottling Group si PepsiAmericas, pentru aproximativ 7,8 miliarde de dolari.

Vanzarile PepsiAmericas au scazut la nivel mondial, in trimestrul al doilea, cu 6%, la 1,26 miliarde de dolari, de la 1,34 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. Profitul net s-a plasat la 62,4 milioane de dolari, in coborare cu 35%, de la 95,6 milioane de dolari.

In Europa Centrala si de Est, vanzarile PepsiAmericas au scazut cu 32% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 246 milioane de dolari, din cauza unui impact negativ de 27 de puncte procentuale al volatilitatii de pe pietele valutare. Pepsi este prezent, in regiune, in Romania, Ucraina, Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#companie, #fabrica, #ilfov, #investitii, #pepsi , #stiri Quadrant Amroq