Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul Rabla. Pentru ce categorii s-a prelungit termenul de depunere a dosarelor

Programul Rabla. Pentru ce categorii s-a prelungit termenul de depunere a dosarelor


Termenul de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice si institutiile publice in vederea participarii la Programul "Rabla" va fi prelungit pana la 30 septembrie 2013, a anuntat, joi, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Termenul stabilit initial de AFM era 31 august 2013.

"Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap, a dispus prelungirea termenului de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice si institutiile publice, pana la data de 30 septembrie 2013, pentru 'Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2013'", se arata intr-un comunicat al AFM.

In cea de-a doua etapa de evaluare a dosarelor depuse de persoanele juridice si institutiile publice, incheiata joi, 22 august 2013, au fost acceptate 67 de dosare pentru 254 autovehicule, iar 220 de dosare au fost respinse. Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice, care au fost acceptate si respinse in Program, este publicata pe site-ul administratiei.

Potrivit sursei citate, pana in prezent persoanele juridice si institutiile publice interesate de a participa la programul "Rabla" au depus 820 de dosare.

AFM precizeaza ca persoanele juridice si institutiile publice care au fost respinse au posibilitatea de a depune un nou dosar de finantare in vederea participarii la Program, la sediul AFM, pana la data de 30 septembrie 2013.

Prin Programul "Rabla", AFM a emis un numar de 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice si institutiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibila numai in cazul achizitionarii unui autovehicul electric.

Pentru stimularea cumpararii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km, precum si a unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

AFM precizeaza faptul ca la achizitionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1620 ori