Rabla 2013: Aproape 11.000 de masini noi cumparate pana in prezent

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 13:00
1586 citiri
Rabla 2013: Aproape 11.000 de masini noi cumparate pana in prezent

Aproape 11.000 de autoturisme noi au fost cumparate anul acesta prin programul Rabla, din cele 46.667 de masini noi inmatriculate in 2013, a declarat, joi, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) Adrian Gearap, la o conferinta de specialitate.

"Pana in prezent, s-au achizitionat 10.938 de autoturisme noi. Din numarul total de 46 667 de autoturisme noi inmatriculate in acest an, aproximativ 11.000 sunt achizitionate prin programul implementat de AFM. Se vor adauga si cele care urmeaza sa fie achizitionate avand in vedere ca au fost distribuite inca 3.000 de tichete. Noi speram sa se transforme in autoturisme noi", a declarat Adrian Gearap.

Mai mult de jumatate din parcul auto national are o vechime mai mare de 12 ani, iar indicele de mobilitate este foarte redus, a mai atras atentia Gearap, mentionand ca vechimea medie a autoturismelor casate prin programul Rabla din acest an este de 22,5 ani.

Presedintele AFM a mai aratat ca o posibila cauza a incetinirii procesului de innoire a parcului auto national o reprezinta scaderea puterii de cumparare a cetatenilor, pe fondul modificarilor cerintelor de acordare a creditelor.

Acesta a mai spus ca, din discutiile purtate cu producatorii auto, in ultimele luni (in 10 luni de la inceputul anului 2013) se inregistreaza o usoara revenire a vanzarilor de autoturisme noi, produsul autohton Dacia inregistrand, de exemplu, o crestere a vanzarilor cu aproximativ 10 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

El a mai anuntat demararea unui studiu de impact privind timbrul de mediu si programul Rabla, de catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice impreuna cu Administratia Fondului pentru Mediu, pentru a analiza, alaturi de industria auto, expertii si jurnalistii din domeniul auto, care sunt posibilele deficiente, dar si modul prin care pot fi imbunatatite aceste instrumente pentru reducerea poluarii si mentinerea competitivitatii pietei auto din Romania.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#tichete rabla 2013, #achizitii masini rabla, #masini noi Rabla 2013 , #Rabla 2013