Un nou client Renault: Posta Romana cumpara 132 de autoturisme pentru 1,2 milioane de euro

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 18:10
2292 citiri
Un nou client Renault: Posta Romana cumpara 132 de autoturisme pentru 1,2 milioane de euro

Posta Romana si-a imbunatatit parcul auto cu 132 de autovehicule, care vor fi furnizate de RCI Leasing Romania IFN, printr-un unui contract de leasing financiar in valoare de 1,21 milioane euro, fara TVA inclusa, pentru trei ani.

Valoarea estimata a licitatiei era de 1,62 milioane de euro (TVA inclusa). Oferta castigatorului a fost depusa alaturi de RCI Broker de Asigurare (subcontractant) si RCI Finantare Romania (asociat).

RCI Leasing, filiala a RCI Banque, divizia financiara a grupului Renault, a fost singurul ofertant in cadrul licitatiei, iar contractul a fost atribuit la 29 noiembrie.

Autovehiculele, achizitionate prin programul Rabla

"Autovehiculele vor fi achizitionate prin Programul de stimulare a innoirii parcului auto national 2013 - RABLA, prin contractarea unei finantari de tip leasing financiar pentru o perioada de 36 luni, cu dobanda fixa si utilizand drept avans prima de casare in valoare de 858.000 lei, cu TVA, corespunzatoare predarii spre casare a 132 autovehicule uzate, la care se vor adauga servicii de intretinere pe intreaga perioada de leasing (pentru o limita de 100.000 kilometri), precum si servicii de asigurare CASCO pentru trei ani si servicii de asigurare RCA pentru un an", se arata in anuntul de participare.

La finalul perioadei de leasing, automobilele vor intra in proprietatea Postei Romane. Asigurarea CASCO incheiata pentru autovehicule va acorda despagubiri pentru avarii produse in stationare sau in mers, cu fransiza zero, conform conditiilor de asigurare pe teritoriul Romaniei.

Posta Romana va cumpara automobilele din surse proprii.

RCI Leasing Romania IFN a mai castigat un alt contract privind furnizarea in leasing financiar a unui numar de 35 autoutilitare pentru Posta Romana, in prima parte a lunii noiembrie. Valoarea contractului a fost de de 480.286 euro pentru trei ani.

Posta Romana a mai cumparat peste 700 de autovehicule, in prima jumatate a anului

Posta Romana a mai achizitionat, prin leasing financiar, 732 de autovehicule, pentru care a organizat doua licitatii.

Astfel, Porsche Romania a castigat un contract prin care va furniza 607 autovehicule, valoarea fiind de 8,23 milioane euro (TVA inclusa), pe trei ani.

Prin a doua licitatie, Posta Romana a cumparat, tot prin leasing financiar, 125 autoturisme, valoarea contractului fiind estimata la 1,61 milioane de euro, cu TVA, in urmatorii trei ani.

Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de peste 5.600 de unitati postale si aproximativ 28.500 de angajati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Posta Romana vrea profit, anul viitor

Posta Romana si-a propus sa obtina un profit de 100 milioane de lei in 2014, an cand va intra si pe piata brokerajului in domeniul asigurarilor. In 2012, compania a raportat pierderi de 52,06 milioane de lei la afaceri de 1,21 miliarde de lei.

Posta Romana a deschis, toamna aceasta, un oficiu postal modernizat, in urma unei investiti de 180.000 de lei, care va permite servicii postale la o calitate mai buna. Un alt oficiu postal modernizat a fost deschis in Bulevardul Banu Manta.

Posta a renuntat la proiectul de intrare pe piata operatorilor virtuali de telecomunicatii (MVNO), invocand intarzierea negocierilor cu operatorul de la care compania vroia sa inchirieze retea de telecomunicatii si schimbarilor preconizate in domeniul tarifelor de interconectare.

Cu afaceri de 1,21 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

Actionarii CNPR sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011. In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an. Societatea va fi privatizata in cursul anului 2014.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#posta romana, #automobile posta, #program rabla , #Rabla 2013