Firmele si instutiile publice pot depune pana in 30 septembrie dosarele pentru programul "Rabla"

Joi, 21 August 2014, ora 08:13
1512 citiri
Firmele si instutiile publice pot depune pana in 30 septembrie dosarele pentru programul "Rabla"

Sesiunea de depunere si validare a dosarelor pentru persoane juridice si institutii publice din programul "Rabla 2014" a fost prelungita pana in 30 septembrie, a anuntat, miercuri, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit sursei citate, presedintele AFM, Adrian Gearap, a dispus prelungirea sesiunii de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice si institutiile publice din Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2014.

"Dosarele se vor depune la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu, iar termenul limita de depunere a acestora este 30 septembrie 2014", se arata intr-un comunicat de presa al AFM.

Persoanele juridice si institutiile publice interesate pot consulta Ghidul de finantare, publicat pe site-ul institutiei, in care sunt prevazute atat conditiile de eligibilitate, cat si documentatia necesara pentru inscrierea in program.

Lista organizatiilor validate sa participe la "Rabla 2014" va fi publicata

Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice validate sa participe in programul "Rabla 2014" va fi publicata pe site-ul institutiei.

Prin Programul "Rabla", Administratia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice si institutiile publice. In cele patru etape anterioare de evaluare si validare a dosarelor depuse de persoanele juridice si institutiile publice in Programul "Rabla 2014" au fost analizate in total 998 dosare, dintre care 388 au fost acceptate pentru 1.575 autovehicule si 610 dosare au fost respinse.

Programul "Rabla" pentru persoane juridice era deschis institutiilor publice, firmelor, dar si operatorilor economici fara personalitate juridica. Acestora li se adauga reprezentantii profesiilor liberale, in urma publicarii in Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finantare a programului Rabla, pe 14 august.

Daca pana in prezent nu se puteau inscrie in program decat societatile de avocatura, care au personalitate juridica, acum au aceasta posibilitate si cabinetele individuale de avocatura. Este valabil si pentru cabinetele individuale ale medicilor, veterinarilor, tehnicienilor dentari, notarilor, mediatorilor, executorilor judecatoresti, consultantilor fiscali, asistentilor sociali, precum si pentru birourile individuale de arhitectura sau geodezie.

De asemenea, pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km sau pentru achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

"La achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri", potrivit AFM.

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, care a inceput anul acesta pe 30 aprilie, Administratia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete in valoare de cate 6.500 de lei, acordate la casarea unei masini mai vechi de opt ani pentru achizitionarea unui nou autovehicul. Solicitantii trebuie sa se inscrie la AFM.

Anul trecut, in cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, cand au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate si obtinute de Posta Romana - 132 (858.000 de lei) si Ministerul Afacerilor Interne - 105 (682.500 de lei).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#romania rabla, #aurto rabla , #Stiri Rabla