Oprescu: Dupa concesionarea distribuirii caldurii, se vor mai da subventii inca maximum doi ani

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 15:46
1573 citiri
Oprescu: Dupa concesionarea distribuirii caldurii, se vor mai da subventii inca maximum doi ani

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a declarat, joi, in favoarea concesionarii serviciului public de distributie a energiei termice - oferit in prezent de RADET -, subliniind ca, dupa concesionare, tariful platit de consumatorii casnici va mai subventionat inca maximum doi ani, informeaza NewsIn.

Potrivit edilului-sef, interesate de preluarea acestui serviciu sunt companii din SUA, Elvetia, Franta si Italia.

In carti pentru concesionare ar putea fi insa si grupul Veolia, care detine, din 2000, serviciul public de alimentare cu apa in Bucuresti si Ploiesti.

Oprescu a mai precizat ca, in prezent, municipalitatea mai are de achitat 100 de milioane de lei pentru a fi la zi cu plata transelor din restanta catre ELCEN, furnizorul de energie termica al RADET.

Angajatii Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti se opun privatizarii regiei si ameninta cu greva generala in cazul in care municipalitatea vrea sa puna in practica strategia privind concesionarea serviciului public de apa calda si caldura, a declarat, tot joi, Ioana Stoica, reprezentanta a sindicatului din RADET.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#distributie energie termica, #radet, #oprescu , #stiri Radet