Oprescu: Nu exista motive pentru ca ELCEN sa nu dea caldura la temperatura normala

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 14:43
1673 citiri
Oprescu: Nu exista motive pentru ca ELCEN sa nu dea caldura la temperatura normala

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca nu sunt motive pentru ca ELCEN, furnizorul de energie termica al RADET, sa nu dea caldura si apa calda la temperatura normala, informeaza NewsIn.

Edilul-sef spune ca municipalitatea este la zi cu plata subventiilor, dupa ce zilele trecute a livrat Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) 100 de milioane de lei, care sa fie platiti apoi catre ELCEN.

Oprescu a explicat reducerea temperaturii agentului termic livrat populatiei, semnalata de RADET in decembrie, prin faptul ca, neprimind bani, ELCEN s-a trezit, la randul sau, cu reducerea cu 20% a livrarilor de combustibil de catre Romgaz si Transgaz.

"Ramane insa problema datoriei istorice a RADET", a subliniat Oprescu.

Primarul general a mai spus ca, anul trecut, Guvernul ar fi trebuit initial sa contribuie cu 320 de milioane de lei la subventionarea energiei termice, insa apoi a redus suma la 142 de milioane lei, din care a platit doar 100 de milioane.

In acelasi context, Oprescu a subliniat ca "facturile la intretinere nu au crescut si nu sunt motive sa se mareasca din cauza pretului gigacaloriei".

Aceasta in conditiile in care pretul gigacaloriei platit de consumatorii casnici din Bucuresti este aproape la nivelul celui de anul trecut, existand doar o crestere de la 119 la 124 lei, ca urmarea a cresterii TVA.

Intr-un document al RADET facut public in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti se arata ca, la 29 decembrie, Regia a fost practic obligata sa distribuie un agent termic cu temperatura mai scazuta, ca urmare a neplatii unor restante catre furnizorul de energie termica, ELCEN.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#oprescu, #caldura, #elcen, #radet, #datorii , #stiri Radet