Piata energiei termice din Bucuresti, analizata de Concurenta

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 13:27
1803 citiri
Piata energiei termice din Bucuresti, analizata de Concurenta

Consiliul Concurentei va incepe in perioada urmatoare o ancheta pe piata producerii, transportului, distributiei si furnizarii energiei termice din Bucuresti, in vederea analizarii structurii si mecanismelor de functionare a acesteia.

"Este o ancheta utila. Avem plangeri la CET Grivita cu privire la relatia cu RADET. Sunt probleme acolo, asa ca vrem sa vedem ce se intampla pe aceasta piata", a declarat, joi, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Autoritatea de concurenta a mai declansat in acest an astfel de anchete sectoriale in vederea analizarii structurii pietelor si mecanismelor de functionare a acestora, pe piata energiei electrice si pe cea a lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi.

"Ancheta pe piata energiei electrice ne va ajuta pentru a lua o decizie in cazul formarii celor doua companii energetice.

In ceea ce priveste piata constructiilor ar fi probleme legate de cheltuirea banilor publici. Alte tari au dat sanctiuni pe aceasta piata", a adaugat oficialul Consiliului Concurentei.

Chiritoiu a adaugat ca autoritatea de concurenta analizeaza 61 de investigatii, din care cinci declansate in acest an.

"Anul trecut am finalizat trei investigatii, dar pentru acest an avem planuri mai marete, am vrea sa finalizam circa jumatate dintre investigatii", a precizat Chiritoiu.

In 2009, investigatiile finalizate au vizat piata cerealelor de panificatie, comertul cu amanuntul al produselor agroalimentare si piata imobiliara a serviciilor conexe tranzactiilor imobiliare. 

#energie, #termica , #stiri Radet