Primaria preia partial credite contractate de RADET

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 10:57
1218 citiri
Primaria preia partial credite contractate de RADET

Creditele contractate de Regia Autonoma pentru Distributia Energiei Termice, in 1997-1998, pentru reabilitarea sistemului de termoficare in Bucuresti, in valoare totala de 45 milioane euro, vor fi restituite partial de catre Primaria Capitalei, deoarece regia nu dispune de bani pentru rambursare, potrivit Mediafax.

Transferul obligatiei de rambursare a fost decis in sedinta de miercuri a Guvernului, printr-un proiect de lege.

"Este vorba de credite angajate in anii 1997-1998, pentru reabilitarea si modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Bucuresti. Creditele au fost integral utilizate, iar restituirea creditelor s-a facut partial pana in acest moment din bugetul RADET.

RADET nu are in acest moment capacitatea de rambursare si primaria preia obligatia de rambursare. Se modifica practic platitorul contului de credit", a spus ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, in sedinta de guvern.

Modificarea a fost anuntata dupa ce, in prealabil, seful Guvernului i-a reprosat ministrului de Finante, initiatorul actului normativ, titlul prea lung al proiectului de lege.

"Nu o sa citesc eu tot titlul, domnule ministru, ca daca cititi tot titlul, trece jumatate din sedinta de guvern. Aseara am stat si am tot citit...", i-a spus Boc lui Vladescu, acesta raspunzand ca, "in ciuda titlului lung", este un proiect de lege important, care ratifica doua amendamente cu Banca Europeana de Investitii (BEI) si, respectiv, cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

Romania si Banca Europeana de Investitii au incheiat, in 1997, un acord de imprumut in valoare de 35 milioane euro acordat RADET, pentru reabilitarea si modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Bucuresti, iar un an mai tarziu a fost incheiat un acord de imprumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, in valoare de 10 milioane euro, pentru acelasi proiect.

#primarie, #credite, #radet, #oprescu , #stiri Radet