RADET va da in judecata asociatiile datoare

Joi, 05 Ianuarie 2006, ora 17:05
1375 citiri

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice are de recuperat de la populatie circa 85 milioane RON, aceste creante fiind inregistrate in facturi de la 1.914 asociatii de proprietari.Din totalul acestor creante, circa 16,4 milioane RON sunt penalitati ce trebuie achitate de asociatiile de proprietari, ca urmare a neachitarii la termen a datoriilor catre RADET.

In ultimele doua luni, RADET a incasat de la populatie circa 110 milioane RON, din care 2,33 milioane RON penalitati istorice.

Pentru perioada urmatoare, RADET va dispune inchiderea agentului termic la 294 asociatii de locatari, ca urmare a neachitarii facturilor de la inceputul sezonului, cu datorii de 11,1 milioane RON, din care 4,1 milioane RON penalitati.

De asemenea, urmeaza a se cesiona creante de la 67 asociatii de proprietari, care au datorii de 2,46 milioane RON, din care penalizari de 0,85 RON. Insa RADET exclude posibilitatea debransarii lor si amana decizia de a-i actiona in instanta, urmand sa ia saptamana viitoare o hotarare in acest caz.

Bloombiz.ro