RADET vrea servicii de asistenta si consultanta juridica pentru reorganizare

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 08:27
1414 citiri
RADET vrea servicii de asistenta si consultanta juridica pentru reorganizare

RADET vrea sa contracteze servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica pentru reorganizarea regiei in societate si realizarea fuziunii cu societatea rezultata din divizarea ELCEN, potrivit unui proiect ce va fi discutat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

In raportul de specialitate al proiectului de hotarare, se arata ca, "intrucat realizarea planului de reorganizare a Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RADET) in societate, delegarea serviciului de catre Municipiul Bucuresti catre noua societate si fuziunea noii societati cu societatea care va rezulta din divizarea ELCEN (Electrocentrale Bucuresti, n.r.) presupun expertiza juridica ce excede competentele specifice ale departamenului de specialiate care functioneaza in cadrul regiei, este necesara achizitionarea unor servicii de asistenta si consultanta jurica".

In 29 noiembrie anul trecut, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Memorandumul privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termica a Capitalei prin preluarea ELCEN de catre municipalitate, initiat de primarul Sorin Oprescu si ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Serviciul vizeaza producerea, transportul, distributia si furnizarea acesteia prin intermediul unui sistem integrat de alimentare centralizata cu energie termica.

Memorandumul a fost avizat de ministrul Finantelor Publice si, in 27 martie, Guvernul a aprobat, tot prin memorandum, comasarea RADET cu ELCEN, astfel incat activitatile de productie si distribuitie sa fie integrate.

Urmare a acestui proces, datoriile RADET la ELCEN vor fi stinse.

ELCEN este controlata de compania de stat Termoelectrica, iar RADET functioneaza in subordinea Primariei Capitalei.

Dupa sedinta de Guvern, primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, pe 27 martie, ca procesul de comasare al RADET cu ELCEN va dura 18 luni, potrivit specialistilor, dar ca el promite "in mod solemn" ca aceasta perioada va fi redusa la jumatate, pentru ca efectele benefice prognozate sa fie resimtite din iarna urmatoare.

"Specialistii vorbesc de un an - un an si ceva, vorbesc de 18 luni aproape. Eu promit in mod solemn ca vom injumatati acest termen, pentru ca important este ca efectele sa se vada in iarna care urmeaza", spunea, la sfarsitul lunii martie, Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#RADET reorganizare, #RADET servicii consultanta juridica , #stiri Radet