Radu Mazare investeste in Madagascar

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 21:32
2245 citiri
Radu Mazare investeste in Madagascar

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca a concesionat, pe 99 de ani, 1,8 hectare de teren pe malul marii, intr-un golf in nordul Madagascarului, unde vrea sa construiasca un complex turistic, cu bungalouri, restaurant si club, investitia costandu-l "vreo 200 - 300.000 de euro".

"Am concesionat, pe 99 de ani, o suprafata de teren de 1,8 hectare, pe malul marii, intr-un golf in nordul Madagascarului, un loc in care bate vantul noua luni pe an. O sa dezvolt acolo o mica investitie turistica, vreo 15 bungalouri, cu un restaurant, cu un club, dedicat exclusiv sporturilor nautice", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Radu Mazare.

El a precizat ca investitia nu este mare, deoarece terenul a fost concesionat ieftin, cu un euro pentru un metru patrat, iar pentru constructia complexului turistic va avea nevoie de cateva sute de mii de euro.

"Investitia o sa fie de vreo 200 - 300.000 de euro, bungalouri plus utilitati. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc pana acolo, nu sunt foarte pretentiosi. Merg pentru frumusetea locurilor si pentru vant. O sa fie asa, cam la doua, doua stele si jumatate. Mana de lucru o sa fie ieftina, asa ca nu o sa coste mult", a declarat primarul Constantei.

El a spus ca terenul a fost concesionat pentru ca in Madagascar legea nu le permite strainilor sa detina proprietati. In schimb se practica formula de concesionare pe 99 de ani, cu prelungire automata.

"Practic e un fel de proprietate, dar nu sunt acte de proprietate. Cand va pemite legea, ea va trece automat in proprietatea mea si a fratelui meu", a spus Mazare.

Pentru a putea sa concesioneze terenul, care apartinea tribului din zona respectiva, Radu Mazare a trebuit sa astepte cateva luni.

"Pamantul apartinea tribului. Nu aveau acte pentru pamant. Din cauza asta a durat cam patru luni pana cand a fost gata. Au dezgropat urnele strabunilor, au masurat, au intabulat, au trecut terenul prin toatele formele legale", a spus Mazare, care a adaugat ca, dupa semnarea documentelor, a avut loc si o ceremonie, condusa de seful de trib.

"La ei, in paralel cu legile statului functioneaza si legile tribale. Seful de trib este preot, el ii casatoreste, ii judeca, are stampila omul. Si-a pus stampila pe documente ca este de acord, dupa ce, in prealabil, acum trei-patru luni se intrunise tot tribul. A intrebat si spiritele. Ei au o credinta amestecata - sunt catolici si musulmani, dar amestecat cu credinta lor ancestrala", a mai spus edilul Constantei.

Radu Mazare a afirmat ca a ramas impresionat de seful de trib, pentru simplitatea lui, pentru bunul simt si sinceritate.

"Mi-a spus asa si m-a impresionat foarte mult: Asta nu este pamantul meu si nici al nostru. Este pamantul strabunilor nostri. Si pentru ca noi te-am acceptat sa vii aici si vrei sa faci aceasta investitie - care pentru ei este uriasa - te rog frumos ca de acum incolo sa consideri ca esti la tine acasa, iar pe mine sa ma consideri ca pe tatal tau si orice ti s-ar intampla sa sti ca poti sa apelezi la mine si esti ca si unul din membrii nostri. A vorbit din suflet si pe mine m-a miscat", a mai spus Radu Mazare.

Primarul Constantei a mers in Madagascar insotit de mama sa, Gabriela Mazare, despre care a spus ca i-a placut foarte mult si ca s-a simtit bine. I-au placut mult lemurienii, dar cel mai mult au impresionat-o copiii, a spus edilul.

"S-a lipit de niste copii. Imi si spunea <>. A impresionat-o, fiind si mama", a spus Radu Mazare, care a mai povestit despre mama sa ca le-a facut cadouri copiiilor din trib si a cumparat medicamente pentru o fetita cu rani pe picioare, care apoi s-a vindecat.

La inceputul lunii aprilie, Radu Mazare declara va petrece Pastele in Madagascar, impreuna cu mama sa.

La emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata in 8 aprilie de Pro TV, Radu Mazare a spus, referindu-se la averea sa, ca are peste un milion de euro, incluzand proprietati si actiuni. El a mentionat ca face afaceri din 1990, prima fiind un ziar.

Radu Mazare a mai spus ca nu are casa in Brazilia, desi este verificat de ANI in acest sens, dar a precizat ca isi cumpara doua hectare de teren in Madagascar.

"N-am (casa in Brazilia - n.r.). Ca va spuneam, uite, am spus ca imi cumpar pamant in Madagascar, asta am declarat-o public si chiar ma duc sa finalizez actele. Mi-am concesionat acolo, pe malul marii, cam doua hectare de teren", a mentionat Mazare.

Pe terenul pe care vrea sa il cumpere in Madagascar, Mazare vrea sa construiasca unor bungalouri si un restaurant.

Radu Mazare a mai fost in Madagascar in octombrie 2011, iar de Craciun a fost in Honduras si Venezuela.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Radu Mazare investitii Madagascar, #Radu Mazare teren concesionat Madagascar, #Mazare investitii, #Mazare afaceri Madagascar , #Afaceri