Mazare a mers in Elvetia sa discute cu investitori straini despre preluarea Cazinoului

Marti, 04 Februarie 2014, ora 14:25
1314 citiri
Mazare a mers in Elvetia sa discute cu investitori straini despre preluarea Cazinoului

Primarul Constantei, Radu Mazare, spune ca a mers in Elvetia unde s-a intalnit cu investitori straini pentru a discuta despre preluarea Cazinoului din oras, mentionand ca daca aceasta varianta nu va reusi, cladirea va fi reabilitata cu fonduri europene, "vaduvind alte proiecte".

"V-am spus ca plec in Elvetia ca sa ma intalnesc cu un grup de investitori pentru Cazinou. Si am si fost la Lugano, unde am ramas placut impresionat de ceea ce am vazut. Langa Lugano este o enclava italiana unde traiesc 2.700 de oameni in interiorul Elvetiei, este exact vizavi de Lugano, pe lacul Lugano, unde este cel mai mare cazinou din Europa. Cand am fost eu, intr-o vineri seara, sa-l vizitez se jucau 26 de milioane de euro. Am discutat cu managerul, care este fostul manager al cazinoului de la Venetia, si Venetia are un cazinou si o lege speciala pentru cazinou pentru perioada cand nu este turistica. In Italia fiecare cazinou are cate o lege speciala a lui, cu scutiri de taxe pentru a stimula activitatea turistica de acolo", a declarat Radu Mazare, luni, dupa sedinta Consiliului Local Constanta.

El a spus ca, in urma vizitei in Elvetia, a inteles mai bine cum functioneaza aceasta afacere si este nevoie de mai multi factori pentru ca lucrurile sa mearga bine.

"Am discutat cu mai multa lume pentru ca functionarea unui cazinou, acum am inteles eu nefiind jucator, este o chestiune destul de complexa. Spre exemplu sunt firme specializate care aduc mari jucatori. Discutam cu cei care aduc clienti si imi spuneau ca cel care joaca 50.000 pe seara e mic, mare jucator inseamna cel care joaca jumatate de milion, un milion pe seara. Cred ca aceasta industrie ar putea sa functioneze si in Constanta si cred ca ar fi benefic pentru cladirea Cazinoului si pentru turismul si hotelurile de aici. Povestea e destul de complexa. Sper sa reusesc sa o pun la cale", a spus Mazare.

Cazinoul ar putea fi reabilitat cu fonduri europene

Mazare a spus insa ca daca nu va reusi sa-i convinga pe investitorii straini sa vina la Constanta, Cazinoul va fi reabilitat cu fonduri europene, caz in care nu va putea avea "o activitate productiva".

"Este si varianta cu fondurile europene. Sigur ca daca nu reusim cu investitorii atunci reparam cladirea cu fondurile europene vaduvind alte proiecte. Dar daca il reparam cu fonduri europene, nu va mai functiona niciodata ca si cazinou ca nu are voie, conform reglementarilor europene, nu are voie sa faca o activitate productiva", a explicat primarul Constantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cazino constanta, #reabilitare cazino, #mazare cazino , #stiri Radu Mazare