Radu Mazare vrea turism cu rusi si arabi

Vineri, 13 August 2010, ora 23:27
1790 citiri
Radu Mazare vrea turism cu rusi si arabi

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, considera ca litoralul romanesc trebuie sa se adreseze pietelor rusesti si arabe, iar atragerea turistilor din aceste tari ar trebui sa constituie o prioritate pentru autoritatile centrale, potrivit Mediafax.

Mazare a reluat ideea ca Romania trebuie sa promoveze ceea ce are mai bun, si anume fetele frumoase, care ar atrage un numar important de turisti.

"Le-am spus ca trebuie sa ne adresam altor piete decat s-au adresat ei pana acum si cu frunza, si cu promovarea si cu TUI-ul, respectiv nemtilor care vin cu 20 de euro pe zi si ca trebuie sa mergem pe piata ruseasca si pe piata araba si sa vindem imaginea pe care noi o avem cea mai buna in Romania, si anume fetele frumoase, agrementul si distractia.

Nu este nicio rusine, Venezuela este cunoscuta pentru fete frumoase si pentru distractii, Iziba este cunoscuta pentru distractii, iar statiunea Mamaia poate sa atraga turisti bogati si care nu sunt interesati cum este vremea, daca ploua sau sunt 24 de grade, ca arabii nu vin la Mamaia ca sa faca plaja, vin la distractie ca sa cheltuiasca bani. Iar rusii la fel", a declarat Mazare, vineri seara, la finalul unei intalniri avute cu ministrul Turismului, Elena Udrea, cu reprezentanti ai agentiilor de turism si cu alte persoane implicate in acest domeniu.

El a mentionat ca daca ar exista o mai mare deschidere in randul autoritatilor centrale, atunci ar putea aduce in Mamaia cateva cluburi din Rusia care la randul lor ar atrage multi turisti din aceasta tara. "Voi fi in stare sa pun pe masa un parteneriat cu Fashion TV pentru a promova Romania pe aceste doua piete de care vorbeam.

Daca as avea colaborare cu ministrul Turismului, cu ministrul Transporturilor, cu ministrul de Externe, care este foarte important, sa aduc la Mamaia primele doua-trei cluburi din Moscova si Sankt Petersburg si va garantez ca vor fi in weekend cel putin 3.000-4000 de rusi cu bani aici.

Dar ca sa iei o viza din Rusia sau din tarile arabe dureaza o luna de zile pentru Romania", a mai spus Mazare. La randul sau, ministrul Turismului, Elena Udrea, a precizat, la finalul aceleiasi intalniri, ca Romania nu poate neglija cele doua piete de turism mentionate de Mazare si ca exista interes pentru promovarea tarii noastre atat in Rusia, cat si in tarile arabe.

"Anul trecut am participat la un targ din Dubai, cel mai mare targ de turism de pe piata araba, tocmai in incercarea de a atrage turisti arabi in Romania.

Am pastrat Biroul de Promovare Turistica de la Moscova tocmai pentru ca incercam sa atragem turisti din Rusia in Romania, este o piata foarte mare de turisti, ne straduim sa promovam Romania si in Rusia si in tarile arabe.

Cert este ca sunt doua piete de turism pe care nu le neglijam, dar nu ne bazam numai pe aceste piete", a explicat Elena Udrea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#radu mazare, #udrea, #turism, #rusi, #arabi, #litoral , #stiri Radu Mazare