Udrea: e ironic ca Mazare sa vorbeasca de cazinouri

Sambata, 27 August 2011, ora 11:37
1576 citiri
Udrea: e ironic ca Mazare sa vorbeasca de cazinouri

Ministrul Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea considera ca propunerea USL privind lipsa constrangerilor la fumat pe litoral reprezinta cea mai superficiala propunere, iar cea privind deschiderea de cazinouri e ironica venind de la Radu Mazare, care nu s-a ocupat de cel din Constanta. 

"Am auzit ca USL a incercat sa faca un program pentru turismul romanesc! Uau! Altul(?), m-am gandit! Pai nu a mai facut PSD unul, intre 2001-2004, cu care au marcat profund soarta turismului romanesc?! Programul Guvernului Adrian Nastase referitor la turism a insemnat privatizarea frauduloasa a infrastructurii turistice.

Asa au ajuns zeci de hoteluri pe mana unor pesedisti fruntasi ori a unor acoliti ai lor, pe preturi de nimic si fara nicio obligatie legata de desfasurarea activitatii de turism.

Asa a fost distrusa statiunea considerata "perla Banatului", Baile Herculane cumparata pe numai 1,5 milioane de dolari de deputatul PSD Iosif Armas in 2001.

Hoteluri renumite aflate in cladiri monumente istorice au fost lasate sa se degradeze, fiind astazi abandonate si gata sa se prabuseasca", puncteaza Udrea, pe blog.

Ea aminteste si de fratii Micula care, pe litoral, au dobandit, "pe vremea PSD, o cota importanta din infrastructura vanduta pagubos pentru stat, apoi au ipotecat hotelurile pe bani multi si acum le tin inchise, nenorocind statiunile din sudul litoralului in special".

"In Delta Dunarii, Vantu a pus mana pe bazele turistice de acolo, le-a scos din circuit si astazi ne uitam neputinciosi la acesti smecheri deveniti din nimic proprietari pe patrimoniul turistic pe care statul, adica noi toti, il construise inainte de 1989. Deci, efectele genialei strategii a Guvernului Nastase marcheaza si astazi profund negativ, soarta turismului romanesc", sustine ministrul.

Elena Udrea se refera la propunerile USL. "Inteleg ca viziunea lor de astazi inseamna dereglementarea activitatii turistice si se reduce la litoral, ca si cand doar aici se face turism in Romania. Opozitia ar vrea, deci, ca oricine sa faca orice in turism, dupa cum il taie capul.

Propunerile lor orientate numai catre litoral sunt in numar de trei. Sa se poata fuma in voie oriunde si oricand - cred ca asta este cea mai superficiala propunere pe care am auzit-o vreodata. Sincer, nu m-am gandit niciodata ca tigarile ar putea fi salvarea litoralului romanesc. A doua propunere prevede ca litoralul sa fie intesat de cazinouri.

Ceea ce mi se pare de-a dreptul ironic, avand in vedere ca Radu Mazare nu a fost in stare sa rezolve nici macar problema Cazinoului din orasul sau si a fost nevoie sa intervina ministerul pe care il conduc. In final, elementul cel mai important este gestionarea plajelor de catre administratiile locale.

Sigur, durerea cea mai mare a primarului de Constanta: sa lase sa se construiasca pe plaja! Ca doar sa obtii o autorizatie pentru un hotel ori un bloc de apartamente pe plaja n-o fi ieftin! Mai ales ca legea interzice.

Dar uite ca in Mamaia, dar si in alte statiuni conduse de primari PSD, se poate", remarca ministrul.

Udrea precizeaza ca este de acord ca plajele ar trebui sa fie in administrarea autoritatii publice locale, iar cele turistice ar trebui gestionate de hotelieri in primul rand.

"Dar deocamdata ele sunt prinse intr-un proiect cu finantare europeana, gestionat de ministerul Mediului prin Directia Apelor Romane Dobrogea-Litoral.

Diferenta este ca o administrare de catre primarii ar face ca plaja sa fie fragmentata, in timp ce, la Consiliul Judetean, administrarea ar fi unitara. Deci, nici nu ai la ce sa te gandesti!", scrie ea.

"Spre deosebire de ei, acum, pentru prima oara dupa 1989, se reabiliteaza statiunile balneoclimaterice, se reface si extinde domeniul schiabil din Romania, se construiesc statiuni noi, apar reglementari clare in ceea ce priveste dezvoltarea urbanistica a zonei litoralului.

Si nu in ultimul rand, turismul romanesc este promovat de o maniera credibila si profesionista la nivel interational. In concluzie, USL sa vorbeasca despre turism cand va aduce inapoi hotelurile si toata baza materiala pe care le-a matrasit!", incheie ministrul.

Primarul Constantei Radu Mazare a declarat, vineri, la Mamaia, ca Romania nu are o mare "spectaculosa" si a pledat pentru un turism "fara constrangeri, liber, de distractie, de cluburi". Potrivit lui Mazare, litoralul romanesc "trebuie sa aiba un statut special pentru cazinouri, jocuri de turism, dar si un statut special pentru impozitare".

"Eu cred ca trebuie sa vedem catre ce nise ne adresam, ce avem de oferit. Hai sa fim seriosi: nu avem o mare spectaculoasa, avem o mare, dar sunt alge si este un fenomen natural. N-avem o mare spectaculoasa - n-avem insule, n-avem pesti colorati, avem o bucatica de mare. Si atunci, trebuie sa iesim cu ceva ceea ce altii nu ofera, iar in Europa sunt foarte putini care ofera un turism fara constrangeri, un turism cu reguli putine.

Cred ca este foarte important sa iesim cu acest brand - fara constrangeri", a spus Mazare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#udrea, # turism, # usl, # program usl turism , #stiri Radu Mazare