Udrea il avertizeaza pe Mazare ca ii ia toate fondurile europene in septembrie, daca nu le cheltuie

Miercuri, 24 August 2011, ora 17:12
1455 citiri
Udrea il avertizeaza pe Mazare ca ii ia toate fondurile europene in septembrie, daca nu le cheltuie

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri ca primaria din Constanta a cheltuit numai 3 milioane euro din cele 91 milioane euro alocate din fonduri europene si ca primarului Radu Mazare ii vor fi luati banii daca nu ii cheltuie pana in septembrie. 

Elena Udrea a mai spus, intr-o conferinta de presa, ca se bucura ca primarul din Constanta, Radu Mazare, a predat cazinoul din oras ministerului si ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) are in plan reabilitarea cazinoului fie cu bani de la bugetul de stat, fie din fonduri europene, informeaza NewsIn.

"Ne bucuram foarte mult. Totul a pornit de la solicitarea domnului Mazare de a gasi noi o solutie pentru cazino. Am gasit-o, s-a suparat ca am gasit-o.

Ma bucur ca a fost de acord sa predea cazinoul ministerului. Avem doua posibilitati de a face reabilitarea cazinoului: pe fonduri de la bugetul de stat, din bugetul ministerului, prin Compania Nationala de Investitii, care poate demara procedura imediat de reabilitare, iar o alta posibilitate pe care am identificat-o in urma vizitei de la Constanta - atunci cand am constatat ca domnul primar Mazare nu a reusit sa cheltuiasca decat trei milioane de euro din cele 91 de milioane euro cat are la dispozitie Constanta din fonduri europene - am decis sa venim in ajutorul primarului si sa-i dam posibilitatea sa finanteze reabilitarea cazinoului din fonduri europene", a spus Udrea.

Potrivit ministrului, chiar daca acest proiect nu a fost initial in lista de proiecte pe care cei de la Primaria din Constanta au anuntat in urma cu doi ani ca vor sa le finanteze prin fonduri europene, "avand in vedere ca o parte din proiectele depuse nu erau eligibile, noi le dam posibilitatea ca acest cazino sa fie reabilitat din fonduri europene, caz in care procedurile vor fi derulate de primarie, si nu de MDRT".

"Domnul primar ar trebui sa se grabeasca oricum, pentru ca in septembrie ii retragem toate fondurile daca nu face ceva cu ele. Noi i-am facut si o scrisoare care va pleca catre dansul. Daca vine cu un proiect de reabilitare, noi suntem decisi sa sprijinim proiectul acesta pentru a fi inclus in lista de proiecte finantate din fonduri europene pentru municipiul Constanta, iar daca nu, il reabilitam, incepem procedurile imediat si il reabilitam pe bani de la MDRT.

Ulterior, cazinoul se va intoarce in administrarea Primariei Constanta si avem speranta ca domnul primar nu il va da unei companii private sa faca ce-o stii cu el, ci il va introduce in circuitul public, in circuitul turistic si cultural", a subliniat ministrul Elena Udrea. Consilierii locali din municipiul Constanta au aprobat miercuri trecerea Cazinoului din localitate in administrarea Ministerului Dezvoltarii si Turismului (MDRT). Hotararea a fost votata in unanimitate de consilieri, care au pus insa o serie de conditii MDRT.

Astfel, potrivit articolului adoptat, Consiliul Local Municipal Constanta cere MDRT ca preluarea efectiva a Cazinoului sa se faca in termen de trei luni, iar inceperea lucrarilor de reabilitare sa inceapa in termen de cel mult un an si trei luni incepand de miercuri, 24 august.

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, afirmase in luna mai ca doreste sa vanda Cazinoul din Constanta, dupa ce a incetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv in urma cu patru ani.

Acesta spunea atunci ca municipalitatea nu poate sa tina acest obiectiv si ca pana in momentul in care cazinoul va fi vandut, va fi intretinut ca sa nu se degradeze.

Consilierii locali votasera in sedinta un proiect de hotarare privind constatarea incetarii contractului de concesiune incheiat de administratia locala cu SC Queen Investments SRL. Contractul dintre Primaria Constanta si Queen Investments SRL, incheiat in anul 2007, prevedea concesionarea cazinoului pe o perioada de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea urmand sa primeasca anual 140.000 de euro. 

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#udrea, # mazare, # fonduri europene, # constanta ue , #stiri Radu Mazare