Udrea se ia de Mazare: Marele surfist cheguevarist e furios ca nu mai poate da cazinoul

Sambata, 13 August 2011, ora 12:31
1669 citiri
Udrea se ia de Mazare: Marele surfist cheguevarist e furios ca nu mai poate da cazinoul

Elena Udrea a scris pe blog ca Radu Mazare, "marele surfist cheguevarist", este "furios" ca nu va putea da monumentul "baietilor lui din imobiliare", informeaza NewsIn. 

"Cazinoul din Constanta este o pata veche pe obrazul administratiei locale de acolo. Inca dinainte de a prelua eu functia de ministru al Turismul, señor Mazare tipa ca autoritatile statului nu-l ajuta in problema Cazinoului.

Cand l-am auzit in urma cu doua saptamani vorbind despre faptul ca ministerul Culturii sau MDRT ar trebui sa preia Cazinoul, am luat in calcul ca primarul Constantei ar putea fi chiar serios si se adreseaza institutiilor statului pentru ajutor.

Fiind vorba de una dintre cladirile monument-istoric ale Constantei, chiar de un simbol important al litoralului romanesc, am decis ca MDRT sa se ocupe de renovarea Cazinoului. Mai mult, pentru ca scopul ministerului este de a incuraja turismul, am stabilit ca aceasta cladire sa ramana in sarcina administratiei locale. Noi o reparam si ea ramane constantenilor, turistilor, dar si in gestionarea Primariei Constanta.

Singura conditie pe care noi am pus-o a fost aceea de a se pastra destinatia Cazinoului ca obiectiv turistic, sa nu poata fi instrainat cum vrea señorul, cui vrea señorul, unei firme prietene, asa cum ne-a obisnuit. Nu vad de ce ar refuza oferta ministerului", scrie Udrea.

Ea il critica apoi pe Mazare, la care se refera cu diverse epitete, ca nu este multumit ca obiectivul va fi restaurat de autoritatile centrale.

"Aud insa ca acum marele surfist cheguevarist (cum vine asta, numai el poate sa ne explice) al Romaniei este nemultumit. Doua sunt motivatiile principale ale furiei primarului Constantei. Pe de o parte, ca, in conditiile date, nu mai poate el face ce vrea cu Cazinoul, nu mai da Cazinoul baietilor lui din imobiliare. Pe de alta parte, pentru ca asa demonstram ca administratia centrala, ministerul asta de care tot se chinuie el sa faca misto face mai multe lucruri pentru Constanta decat .

Cand Radu Mazare a cerut ca ministerul Culturii sau ministerul Turismului sa preia Cazinoul, a facut-o pentru ca el isi imagina ca sunt pesedistii lui la guvernare, care niciodata nu fac nimic. Credea, probabil, ca noi nu o sa miscam niciun deget, putea apoi sa se victimizeze si eventual sa plaseze Cazinoul unui apropiat care sa faca orice vrea cu el.

Iata ca planul ii este dejucat si de aici nemultumirea dansatorului de samba", continua Elena Udrea.

Ministrul il ironizeaza apoi pe Mazare ca evita sa faca investitii cu bani europeni pentru ca "nu poate face "smecherii. "Daca primarul Constantei ar fi vrut cu adevarat sa renoveze Cazinoul, ar fi putut-o face lejer. (...) Ar fi putut apela la fonduri europene. In Bucuresti, sunt cladiri care sunt reabilitate prin fonduri europene. Chiar Arcul de Triumf va trece printr-un asemenea proces care nu costa aproape nimic municipalitatea.

Dar lui Mazare nu-i place cu fonduri europene - acolo e cu control, cu verificari, nu prea merge cu smecheriile cu care s-a obisnuit. De altfel, extrem de priceputul primar nu a fost in stare sa atraga fonduri europene decat pentru o parcare in valoare de aproximativ 3 milioane de euro. In conditiile in care are la dispozitie 91 de milioane de euro doar pentru Constanta, prin Axa 1 a POR, dedicata dezvoltarii oraselor.

Daca era interesat de reabilitarea Cazinoului, putea sa faca un proiect pe fonduri europene, fie pe Axa1, fie pe programul de reabilitare de cladiri monumente istorice, de pe Axa 5.1 a POR. Nu a fost in stare sa foloseasca bani europeni, nici bani din buget pentru Cazino nu a vrut sa dea, a vrut sa il cu gasca din jurul lui cu care controleaza mai toate afacerile importante din Constanta", sustine Elena Udrea.

"Singurele legaturi ale lui Mazare cu turismul sunt viata de noapte, cu mirajele ei, constructiile ridicate pe plaja din Mamaia, adica pe care o tot practica de cand a devenit primar. (...) Este timpul sa lase putin Brazilia si sa se ocupe de oras", conchide vicepresedintele PDL.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
#cazino constanta, #elena udrea, #imobiliare, #radu mazare, #vanzare cazino constanta , #stiri Radu Mazare