Raiffeisen nu intentioneaza sa se extinda in Europa Centrala si de Est

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 17:24
1219 citiri
Raiffeisen nu intentioneaza sa se extinda in Europa Centrala si de Est

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International, prezent si pe piata din Romania, nu are planuri pentru a continua sa se extinda prin noi achizitii in Europa Centrala si de Est, a declarat miercuri directorul general Herbert Stepic.

Herbert Stepic a precizat ca Raiffeisen are in continuare incredere in regiunea Europei Centrale si de Est, in pofida faptului ca agentia de evaluare Moody's a retrogradat primele trei mari banci austriece, inclusiv RBI, tocmai pentru expunerea lor pe Europa centrala si de Est.

"Suntem orientati spre o dezvoltare organica pe cele 18 piete pe care operam. Acest lucru inseamna ca nu avem in vedere o noua extindere regionala", a declarat Herbert Stepic actionarilor la cea dea doua adunare anuala de la fuziunea RZB si Raiffeisen International in 2010.

"Regiunea Europei Centrale si de Est este in continuare atractiva si va ramane motorul de crestere al Europei. Este in firea analistilor sa fie sceptici", a adaugat Herbert Stepic.

Raiffeisen, care se lupta cu rivalul Erste Group Bank pentru pozitia a doua pe piata bancara din CEE dupa liderul UniCredit Bank Austria, si-a consolidat pozitia in acest an dupa preluarea bancii poloneze Polbank.

Herbert Stepic a mai spus ca RBI nu are o expunere suverana pe Grecia, Irlanda, Spania si Portugalia, iar in cazul Italiei o expunere de aproximativ 25 milioane de euro nu poate fi considerata una semnificativa. De asemenea, Stepic a informat ca RBI dispune de o rezerva de lichiditate de 25 miliarde de euro, cu care poate face fata eventualelor crize si socuri.

#Raiffeisen extindere Europa Centrala, #Raiffeisen Europa Centrala, #Raiffeisen Europa de Est, #Raiffeisen extindere regionala , #Investitii