Raiffeisen: Incertitudinea politica va avea impact asupra pietelor financiare

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 19:20
1223 citiri
Raiffeisen: Incertitudinea politica va avea impact asupra pietelor financiare

Analistii economici din cadrul departamentului de cercetare al Raiffeisen Bank sustin ca incertitudinea politica va persista, probabil, pe termen scurt, iar acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra pietelor financiare si cu privire la politicile publice.

"Incertitudinea politica va persista, probabil, pe termen scurt. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra pietelor financiare si cu privire la politicile publice (de exemplu, programe de consolidare fiscala, reformele structurale in cadrul programelor cu FMI si CE).

De exemplu, un guvern interimar are doar prerogative limitate si nu poate lua decizii executive (precum ordonante de urgenta)", se arata intr-un comuncat al Raiffeisen Bank.

Potrivit analistilor din cadrul departamentului de cercetare al Raiffeisen Bank, evolutia de vineri sugereaza o crestere a volatilitatii si a incertitudinii de pe pietele financiare in perioada urmatoare.

"In scenariul nostru de baza, ne asteptam ca banca centrala sa reduca rata dobanzii cheie cu 25 puncte de baza, la 5%, la urmatoarea reuniune de la 2 mai. In urma evolutiilor de astazi (vineri - n.r.) o astfel de decizie a devenit putin probabila. Exista riscuri in sensul cresterii pentru ratele dobanzilor pe termen scurt si a randamentelor.

Cu toate acestea, detinerile reduse de titluri de stat in lei ale non-rezidentilor (aproximativ 10% din totalul emisiunilor) si tamponul mare de lichiditate al Ministerului de Finante ar trebui sa limiteze ca potentialul de crestere se se mute spre randamentele pentru obligatiuni", se arata in comunicat.

Analistii preciteaza ca leul s-a depreciat cu aproximativ 0,4%, in prima ora dupa anuntul rezultatului motiunii. Ei sustin ca presiuni suplimentare de depreciere nu ar trebui sa fie excluse in perioada urmatoare, in functie de evolutiile de pe scena politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raiffeisen dobanda politica monetara, #Raiffeisen piete financiare, #incertitudine politica piete financiare , #Management