Raiffeisen nu se grabeste sa-si majoreze capitalul

Joi, 13 Iunie 2013, ora 17:38
1880 citiri
Raiffeisen nu se grabeste sa-si majoreze capitalul

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) va emite noi actiuni la un moment dat pentru a-si consolida capitalul, insa pentru moment nu se grabeste sa faca acest lucru, avand in vedere pretul redus inregistrat in prezent de titlurile RBI, a declarat joi presedintele bancii Walter Rothensteiner.

Saptamana trecuta, Raiffeisen l-a numit pe veteranul Karl Sevelda in functia de CEO, dupa demisia lui Herbert Stepic pe fondul investigatiei cu privire la conturile sale offshore. Numirea lui Sevelda a relansat speculatiile ca Raiffeisen Bank ar putea sa rezolve problema nivelului de capital, scrie Reuters.

"Nu este nicio indoiala ca la un anumit moment vom organiza o vanzare de actiuni. Insa, in conditiile in care valoarea bursiera a unei actiuni este de 25 de euro si valoarea contabila este de 35 sau 40 de euro, o vom face doar daca va fi absolut necesar. In situatia in care, din diferite motive, pretul actiunilor ar creste la 50 de euro atunci nu vom discuta prea mult", a spus Rothensteiner.

De asemenea, Rothensteiner a apreciat ca actionarii grupului sunt indreptatiti sa primeasca un dividend "decent", in pofida solicitarilor investitorilor care au cerut Raiffeisen sa reduca dividendele pe fondul scaderii profitului. In luna februarie a acestui an Raiffeisen a anuntat ca va majora dividendele cu 11%, chiar daca anul trecut profitul a scazut cu un sfert pana la 725 milioane de euro.

In Romania, Raiffeisen International Bank are 526 de sucursale, 5.393 de angajati si in primele trei luni ale acestui an a inregistrat un profit dupa taxe de 30 de milioane de euro, in crestere cu 118,3% comparativ cu rezultatul de 14 milioane de euro inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#majorare capital Raiffeisen, #emisiune actiuni Raiffeisen, #strategie Raiffeisen International , #Management