Raiffeisen revizuieste in scadere cresterea economica a Romaniei

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 14:05
1665 citiri
Raiffeisen revizuieste in scadere cresterea economica a Romaniei

Raiffeisen Bank a revizuit in scadere estimarea de crestere economica a Romaniei pentru anul viitor, de la 1,8% la 0,5% si anticipeaza probleme la nivelul intregii Europe Centrale si de Est, informeaza The Money Channel.

Banca revizuise recent in urcare estimarea de crestere economica a Romaniei pentru 2011 de la 1,5% la 2,5%.

Raiffeisen anticipeaza probleme la nivelul intregii Europe Centrale si de Est si contractia PIB-ului mai multor state, din cauza unei posibile recesiuni in zona euro.

Astfel, economia Cehiei ar urma sa se contracte cu 1,2%, cea a Ungariei cu 2%, in timp ce PIB-ul Sloveniei va scadea cu 1,5%. Pentru Polonia, Raiffeisen anticipeaza o crestere economica de 2,2%.

Banca noteaza ca exporturile, care au facilitat revenirea economiilor din regiune in 2010 si 2011, vor incetini anul viitor din cauza problemelor din zona euro. In plus, cresterea aversiunii la risc ar putea reduce fluxul investitiilor straine directe catre regiune.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, la finalul vizitei in Romania, ca, in acest an, cresterea economica va fi de 1,5%, insa, pentru 2012, perspectivele s-au inrautatit, avansul economic urmamd sa se situeze intre 1,8-2,3%.

Totodata, Comisia Europeana a revizuit in scadere prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2012, la 2,1%, fata de estimarea din primavara, de 3,7%, potrivit prognozei de toamna. Pentru 2011, estimarea CE privind cresterea economica este si ea revizuita, insa in crestere, de la 1,5% la 1,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raiffeisen estimare crestere economica, #crestere economica Romania 2012 , #Management