Raiffeisen s-ar putea retrage din cateva tari din Europa Centrala si de Est

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 14:56
1528 citiri
Raiffeisen s-ar putea retrage din cateva tari din Europa Centrala si de Est

Raiffeisen Bank International a anuntat joi ca s-ar putea retrage din cateva tari din Europa Centrala si de Est.

Banca austriaca este un furnizor important de servicii financiare in regiune, avand subsidiare in 16 tari.

Directorul Herbet Stepic nu a numit tarile respective, dar a spus ca decizia va afecta subsidiarele cu venituri mici si potential scazut de crestere. Este "foarte posibil sa ne retragem din vreo tara sau alta in viitor", a declarat el.

Grupul austriac Raiffeisen International a inregistrat in Romania un profit dupa taxe de 60 milioane euro in primele noua luni din acest an, in scadere cu 29,1% fata de aceeasi perioada din 2010, arata raportul publicat joi de grup. In primele noua luni din 2010, profitul dupa impozitare al Raiffeisen International in Romania a fost de 85 milioane euro.

Provizioanele constituite de Raiffeisen au stagnat la 52 milioane euro in primele noua luni. Activele grupului pe piata din Romania erau de 6,292 miliarde euro in septembrie 2011, in crestere cu 10,9% fata de 5,674 miliarde euro cat erau in aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, veniturile operationale au stagnat in primele noua luni, la 342 milioane euro.

Venitul net din dobanzi a fost de 196 milioane euro in primele noua luni, cu 8% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce venitul din comisioane a scazut cu 10,8%, la 134 milioane euro.

Totodata, cheltuielile administrative au fost de 214 milioane euro in primele noua luni, comparativ cu 204 milioane euro in acelasi interval din 2010.

Grupul Raiffeisen este reprezentat in Romania prin: Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Decizia vine dupa ce autoritatea de reglementara financiara din Austria a emis saptamana aceasta reguli stricte pentru bancile austriece care nu mai pot imprumuta filialele lor din Europa Centrala si de Est decat in conditii limitate.

RBI a spus ca profitul sau consolidat a scazut cu 4,8% la 745 milioane de euro in primele trei trimestre ale anului, din cauza rezultatelor slabe din Ungaria, care au afectat rezultatul global.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raiffeisen profit, #Raiffeisen Europa Centrala Est , #Management