Polonezii care au preluat RIB vor noi achizitii, ca sa ajunga precum Erste sau Raiffeisen

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 13:25
3252 citiri
Polonezii care au preluat RIB vor noi achizitii, ca sa ajunga precum Erste sau Raiffeisen

Grupul polonez Getin, care a preluat Romanian International Bank (RIB) in noiembrie, vrea sa faca noi achizitii in Europa Centrala si de Est pentru a profita de preturile reduse si pentru a-si consolida prezenta regionala, a declarat directorul general, Piotr Kaczmarek.

Getin vrea sa ajunga precum Erste Group Bank sau Raiffeisen Bank "in anii lor cei mai prosperi", a afirmat Kaczmarek intr-un interviu pentru publicatia poloneza Parkiet. Cele doua banci austriece sunt printre cele mai mari banci active in Europa Centrala si de Est.

Grupul are planuri pentru noi achizitii, in principal pe pietele unde este deja prezent, a spus Kaczmarek.

"Urmam regula ca de pe pietele de unde se retrag alte companii se pot cumpara, din punctul nostru de vedere, active strategice ieftin", a spus el.

Getin, cu o valoare de piata de 665 milioane de dolari, a preluat in noiembrie Romanian International Bank si detine banci si in Ucraina, Belarus si Rusia.

"Vrem sa ne intarim pozitia si sa fim precum Erste Group Bank sau Raiffeisen Bank in Europa Centrala in cei mai prosperi ani ai lor", a declarat seful Getin.

Erste si Raiffeisen au anuntat, recent, ca vor inregistra pierderi la divizia din Ungaria din cauza unor modificari in legislatia privind creditele in valuta.

Erste a informat saptamana trecuta ca anticipeaza pentru acest an cresterea costurilor de risc de la un nivel estimat anterior la 1,7 miliarde de euro la 2,4 miliarde de euro, din cauza provizioanelor mai mari din Ungaria si Romania, ceea ce va alimenta o pierdere neta de 1,4-1,6 miliarde de euro.

Getin Holding a finalizat la sfarsitul anului trecut achizitia insitutiei de credit RIB, devenind actionar cu drepturi depline.

De asemenea, grupul polonez a anuntat in mai un acord cu Volksbank Leasing International privind preluarea diviziilor din Romania si Polonia ale companiei austriece pentru 163 milioane zloti (38,9 milioane euro).

#achizitii Getin Europa, #banci active Europa Centrala, #raiffeisen bank romania , #Profit