Van Groningen: Evolutia economica depinde chiar si de vreme

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 12:57
1327 citiri
Van Groningen: Evolutia economica depinde chiar si de vreme

Avem proiecte de dezvoltare economica, dar nu le prioritizam, identificam masuri de dezvoltare, dar nu le luam si stim unde este evaziune, dar nu luptam cu ea, spune Steven van Groningen, presedintele Consiliului Investitorilor Straini(CIS) si al Raiffeisen Bank Romania.

Presedintele Raiffeisen Bank Romania a mai spus ca prioritizarea proiectelor de investitii este indicatia autoritatilor internationale.

"Ca reprezentanti ai mediului de afaceri, cunoastem principiul conform caruia 'intotdeauna ai mai putini bani decat iti trebuie ca sa investesti'. Cred ca asta a lipsit, un proces clar de prioritizare", a spus van Groningen, intr-un interviu pentru Capital.

El a subliniat totodata importanta imbunatatirii colectarii taxelor. Cresterea taxelor si colectarea selectiva va duce la o competitie necinstita.

"Cel mai important este sa se imbunatateasca colectarea. Taxele trebuie platite, trebuie colectate. Daca noi nu vom colecta taxe, ci le vom mari ca sa aducem mai multi bani la buget, inseamna ca aceia care sunt de buna-credinta, care le achita, vor plati mai mult, iar mediul de afaceri este imoral si nu exista o competitie cinstita. Si atunci, colectarea trebuie imbunatatita", a mai spus van Groningen.

In ceea ce priveste prognozele de revizuirile prognozelor de crestere economica, Gronningen a subliniat importanta aplicarii masurilor de imbunatatire si nu doar identificarea lor.

"Faptul ca tot vedem revizuiri ale prognozelor de crestere economica este un semn ca lucrurile sunt din ce in ce mai neclare si trebuie sa ne asteptam la o perioada grea. Vom vedea in continuare tot felul de revizuiri. Ce se va intampla anul viitor este greu de spus. Evolutia economica depinde chiar si de vreme (care influenteaza productia agricola, de exemplu, n.r.), or nimeni nu stie cum va fi vremea. Cred ca este important sa vedem ce masuri ar putea imbunatati mersul economiei, iar daca identificam masuri, atunci chiar sa le luam", a adaugat Groningen.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Steven van Gronningen, #raiffeisen bank romania, #crestere economica romania , #Profit