Actiunile Erste si Raiffeisen castigau peste 9% la Viena

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 12:29
1629 citiri
Actiunile Erste si Raiffeisen castigau peste 9% la Viena

Actiunile bancilor Raiffeisen International (RIBH) si Erste Bank (EBS) se scumpeau puternic in jurul orei 12 pe Bursa din Viena, sub efectul optimismului din pietele europene, in asteptarea unor decizii ale Bancii Centrale Europene (BCE) si G20.

Astfel, cotatia titlurilor Raiffeisen International (RIBH) crestea cu 9,28%, pana la 23,20 euro, iar actiunile Erste se tranzactionau la pretul de 13,85 euro, mai mare cu 9,06% fata de sedinta precedenta. La Bursa de la Bucuresti, o actiune Erste era cotata la 59 lei, in crestere cu 8,66%.

Economistii estimeaza ca Banca Centrala Europeana (BCE) va reduce joi dobanda cheie la un nou minim record de 1% si ca va intensifica eforturile de a directiona fondurile de la banci catre companiile si cetatenii Uniunii Europene.

De la ultima intrunire a BCE, statisticile au confirmat ca economia zonei euro a continuat sa se comprime la inceputul lui 2009, in timp ce inflatia este pe punctul de a scadea semnificativ, indicand nevoia de noi actiuni din partea bancii centrale.

De asemenea, o sursa din G7 (grupul celor mai industrializate tari din lume) la curent cu discutiile referitoare la FMI, a declarat ca se examineaza serios triplarea fondurilor de care dispune FMI, desi un potential dezacord ar putea aparea asupra a ceea ce primesc tarile membre, in schimbul sporirii contributiilor.

In aceste conditii, cele mai mari burse europene aveau cresteri puternice.

Indicele reprezentativ pentru cele mai importante 100 de actiuni listate pe bursa londoneza, FTSE, crestea cu 2,90%, pana la 4.070,52 puncte, iar indicele pietei din Frankfurt, DAX, urca cu 3,57%, pana la 4.278,41 puncte. Indicele celor mai solide 40 de actiuni de la Bursa din Paris, CAC 40, castiga 3,80%, pana la 2.947,64 puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#erste, # raiffeisen, # actiuni, # bursa, # fmi , #stiri Raiffeisen