Activele fondurilor deschise de investitii au depasit 1,4 miliarde lei

Marti, 09 Iunie 2009, ora 17:57
1051 citiri
Activele fondurilor deschise de investitii au depasit 1,4 miliarde lei

Activele nete ale fondurilor deschise de investitii au sporit cu 13,1% in luna mai, la un nou nivel istoric de 1,493 miliarde lei, in conditiile in care fondurile monetare au atras in ultima luna 161,3 milioane lei, arata datele transmise marti de Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania, potrivit Newsin.

Astfel, activele fondurilor monetare totalizau 838 milioane lei la sfarsitul lunii mai, cu 26% peste nivelul afisat in aprilie. Cresterea activelor fondurilor monetare vine in contextul in care subscrierile facute luna trecuta pe aceasta sectiune au insumat 161,3 milioane lei, ceea ce reprezinta cea mai mare parte a subscrierilor facute pe sectorul fondurilor deschise.

De asemenea, fondurile monetare au adus cel mai mare aport, de 56%, la totalul activelor fondurilor deschise.

Activele fondurilor de actiuni au avut o evolutie usor ascendenta in luna mai, cu o crestere de 2,8%, pana la 104 milioane lei, in timp ce activele fondurilor cu plasamente diversificate au coborat cu 4%, la nivelul de 228 milioane lei.

De asemenea, fondurile cu plasamente in instrumente cu venit fix au inregistrat o crestere a activelor cu 2,9% in mai, pana la 249 milioane lei.

Numarul de investitori in fondurile deschise a crescut cu circa 14% in mai, la nivelul de 114.027.

In ceea ce priveste fondurile inchise de investitii (AOPC), activele totale au scazut cu 1% in a cincea luna a acestui an, la 99 milioane lei, nivel cu 24% mai mare decat cel de la finalul anului trecut.

Erste Asset Management se mentine in top, cu cea mai mare cota de piata

In clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investitii, Erste Asset Management (fost BCR Asset Management) s-a mentinut detasat in pe primul loc si in mai, cu active in administrare de 596,7 milioane lei, fiind urmat de Raiffeisen Asset Management, cu active de 248,9 milioane lei si 16,7% din piata.

BRD Asset Management s-a situat pe a treia pozitie in mai, cu active totale gestionate de 201,4 milioane lei si o cota de piata de 13,5%, iar activele administrate de OTP Asset Management au ajuns la 101,7 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piata de 6,8%.

Administratorul de fonduri BT Asset Management s-a clasat pe locul cinci, cu active de 77,3 milioane lei si o cota de piata de 5,2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#active, #fonduri, #investitii, #top , #stiri Raiffeisen