BEI a lansat prima emisiune de obligatiuni cu dobanda variabila in leva

Luni, 02 Octombrie 2006, ora 15:28
1682 citiri

Banca Europeana de Investitii, institutia finantatoare a Uniunii Europene, a lansat prima sa emisiune de obligatiuni cu dobanda variabila in leva, au anuntat grupul bancar austriac RZB si Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD care se ocupa de intermedierea acestei tranzactii.Prima emisiune de obligatiuni cu dobanda variabila in leva a Bancii Europene de Investitii (BEI) a fost lansata in cadrul programului Euro Medium Term Note si are un volum de 150 milioane leva (aproxiamtiv 77 milioane euro). Obligatiunile ajung la maturitate la 20 octombrie 2009. Tranzactia este aranjata in comun de Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) si Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD.

'Dupa primirea favorabila de care s-a bucurat in 2005 prima noastra emisiune de obligatiuni in leva, am identificat o oportunitate de a largi gama de produse oferite investitorilor de pe piata bulgara prin aceasta emisiune de obligatiuni cu dobanda variabila. Emisiunea este o dovada a angajamentului BEI de a raspunde la nevoile investitorilor', a declarat Richard Teichmeister, director adjunct in cadrul departamentului piete de capital la BEI.

Banca Europeana de Investitii a luat fiinta in anul 1958 conform Tratatului de al Roma. In afara de sprijinirea proiectelor statelor membre UE, printre prioritatile BEI se numara si finantarea investitiilor in viitoarele state membre UE. Pentru 2006 banca are un plan de imprumuturi totale de 50 miliarde euro, dintre care pana la aceasta data au fost stransi aproximativ 37 miliarde euro.

Raiffeisen International reprezinta compania care administreaza subsidiarele Raiffeisen Zentralbank AA-sterreich AG (RZB) din Europa Centrala si de Est. Raiffeisen International este lider pe piata bancara din CEE, cu 16 banci si 14 companii de leasing pe 16 piete din CEE. Peste 11 milioane de clienti sunt deserviti prin intermediul celor aproximativ 2.700 de unitati bancare Raiffeisen din CEE. RZB detine 70 la suta din actiunile Raiffeisen International, restul fiind cotate la bursa de la Viena.

Rompres