Bulgaria investigheaza existenta un posibil cartel in sectorul bancar

Luni, 13 Iulie 2009, ora 13:24
1514 citiri
Bulgaria investigheaza existenta un posibil cartel in sectorul bancar

Autoritatile bulgare antitrust au anuntat luni ca au demarat o investigatie referitoare la sectorul bancar, in urma unor suspiciuni conform carora a fost creat un cartel care a fixat ratele dobanzilor, scrie Reuters, precizeaza NewsIn.

Comisia pentru Protectia Competitiei a efectuat o perchezitie la sediul Bank Association si a confiscat o serie de documente.

Institutia incearca sa afle daca bancile comerciale s-au inteles sa impuna anumite dobanzi, atat la depozite, cat si la credite.

"Investigam bancile pentru posibile aranjamente. Procesul este foarte complicat si dureaza, de obicei, un an", a spus o purtatoare de cuvant a Comisiei pentru Protectia Competitiei. Investigatia a fost lansata dupa o atenta analiza a evolutiei acestui sector, a mai spus aceasta.

Bank Association nu a comentat pana asupra anuntului Comisiei. Circa 80% dintre cele 30 de banci comerciale care opereaza in Bulgaria au actionariat strain, iar printre cele mai mari institutii se numara UniCredit, OTP, National Bank of Greece sau Raiffeisen.

Bancile au micsorat creditarea incepand din octombrie 2008, din cauza crizei financiare globale, si au marit substantial dobanzile pentru credite si depozite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bulgaria, #cartel, #sector, #bancar, #investigatie , #stiri Raiffeisen