Creditele in euro se scumpesc. Vezi cu cat

Joi, 30 Iunie 2011, ora 15:01
1492 citiri
Creditele in euro se scumpesc. Vezi cu cat

Rata dobanzii de politica monetara ar putea suferi o majorare de 1,5% in aceasta luna, existand posibilitatea ca Banca Centrala Europeana sa ridice nivelul pana la 2%, din cauza presiunilor inflationiste, se arata intr-un raport al Raiffeisen Bank International. 

Aceasta majorare implica o crestere a euribor, iar dobanda variabila a creditelor in euro se calculeaza in functie de aceasta dobanda interbancara, informeaza Evenimentul Zilei.

In raport se scrie ca nivelul inflatiei anuale in zona euro era de 2,7% in luna mai, procent considerabil mai ridicat decat cele 2% prognozate de BCE. Cu toate acestea inflatia nu a atins inca punctul maxim si ar putea urca pana la 3% in iulie, declara Peter Brezinschek, analistul sef al Raiffeisen Bank International, in raportul citat.

Reprezentantul Raiffeisen Bank International adauga ca exista o asteptare ca ratele inflatiei sa isi revina in a doua parte a lui 2011 si ca rata BCE poate ajunge la 1,5% in iulie, in conditiile in care tinta pentru prima faza a cresterilor pare a fi de 2 procente.

#credite, #credite in euro, #dobanda credite, #euribor , #stiri Raiffeisen