Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dupa Raiffeisen, Carpatica este tinta atacurilor phishing

Dupa Raiffeisen, Carpatica este tinta atacurilor phishing

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a fost vizata, in ultimele zile, de atacuri de tip "phishing" (fraudare a informatiilor bancare) prin internet si isi avertizeaza clientii sa nu dezvaluie prin e-mail informatii confidentiale privind conturile proprii.

Atacul de tip "phishing" presupune inselarea increderii persoanelor vizate, prin insusirea unei false identitati pe internet. Mesajele e-mail, transmise aparent din partea bancii si destinate utilizatorilor de posta electronica, sunt realizate astfel incat sa poata fi considerate informari oficiale si legitime ale bancii.

"Din punctul de vedere al graficii si continutului, formularul atasat in e-mail-ul capcana este asemanator paginii corecte de furnizare a serviciului BCC e-SMART. Prin accesarea acestei pagini, clientului i se solicita date personale de autentificare precum cod client, utilizator si parola.

Desi aceste solicitari sunt transmise de pe o adresa care aparent este a Bancii Comerciale Carpatica securitate@e-smart.carpatica.ro, indiferent de datele comunicate/ cerute in mesaj, persoanele vizate nu trebuie sa ofere nicio informatie, deoarece banca nu solicita niciodata date de identificare bancara prin intermediul postei electronice", se precizeaza in comunicatul bancii.


Securitatea sistemelor informatice ale BCC nu a fost pusa in pericol, accesul la acestea realizandu-se pe nivele multiple de autentificare.

Banca reaminteste clientilor ca nu a solicitat si nu solicita, in nicio situatie, informatii confidentiale prin e-mail (de ex. user/ parola, numar de card, data expirarii acestuia, codul PIN) si ii sfatuieste sa consulte informatiile privitoare la securitatea serviciului internet banking BCC e-SMART, disponibile si pe site-ul bancii si sa fie atenti la elementele de securitate care certifica veridicitatea site-ului prin intermediul caruia este oferit acest serviciu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1394 ori