Economist Raiffeisen: Productia agricola buna, motor pentru cresterea economica

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 10:49
1140 citiri
Economist Raiffeisen: Productia agricola buna, motor pentru cresterea economica

Economistul-sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, a declarat, la The Money Channel, ca avansul economic din cel de-al treilea trimestru s-a bazat pe productia agricola foarte buna din acest an, precum si pe revigorarea tuturor sectoarelor.

"Cresterea economica s-a bazat si pe productia agricola foarte buna din acest an. Un alt motiv pentru statisticile pozitive il reprezinta revigorarea tuturor sectoarelor(...)Nu cred ca vom mai inregistra o crestere a sectorului agricol la fel de mare in trimestrul IV, iar anul viitor nu cred ca va fi un an agricol la fel de bun ca 2011", a spus Dumitru.

Totodata, potrivit lui Dumitru, "exporturile vor incetini, cel mai probabil, in 2012. In zona euro indicii economici sunt in scadere. Putem anticipa o evolutie slaba a economiei romanesti, anul viitor".

Produsul intern brut al Romaniei a crescut in cel de-al treilea trimestru al acestui an cu 1,9% fata de trimestrul anterior, in date ajustate sezonier, in timp ce fata de aceeasi perioada din 2010, avansul a fost de 4,4%, in serie bruta, potrivit primelor estimari de marti ale INS.

#Raiffeisen Bank exporturi Romania, #Ionut Dumitru Raiffeisen , #stiri Raiffeisen