Leasingul se bazeaza pe proiectele de infrastructura

Joi, 16 Iunie 2011, ora 15:41
5329 citiri
Leasingul se bazeaza pe proiectele de infrastructura

Jucatorii din piata de leasing se bazeaza pe proiectele de infrastructura pentru sporirea afacerilor, conform NewsIn.

In a doua parte a anului, proiectele de infrastructura vor impulsiona piata de leasing, avand in vedere nevoia de finantare sau de investitii pentru realizarea lucrarilor respective sau pentru accesul la contractare, crede directorul general al Raiffeisen Leasing, Felix Daniliuc.

"Sa nu uitam: 2012 este an electoral. Ne asteptam la o serie de proiecte de infrastructura care sa se adreseze nevoii de consolidare a parcurilor auto. Astfel, ne asteptam ca in a doua parte a acestui an sa vedem un interes crescut in ceea ce priveste proiectele de infrastructura, reabilitari de drumuri, sosele, tot ceea ce inseamna partea de investitii in infrastructura, care sa angreneze practic nevoia de finantare sau nevoia de investitii pentru realizarea lucrarilor respective sau pentru accesul la contractare", a mentionat Daniliuc.

In ceea ce priveste evolutia pietei de leasing in acest an, seful Raiffeisen Leasing estimeaza un avans de circa 13%, la circa 1,3 miliarde euro.

"Din punctul nostru de vedere, uitandu-ne la maniera in care s-a comportat portofoliul in anii precedenti, am constat ca un punct procentual de crestere in economie antreneaza piata de leasing cu aproximativ 9 puncte procentuale. Astfel, daca analizam cifrele, constatam ca ne indreptam catre un avans al pietei de aproximativ 13%, daca economia romaneasca creste cu 1,5%.

In termeni de volum, piata de leasing ar trebui sa fie undeva in jur de 1,3 miliarde euro", a mai spus Daniliuc.

Directorul general al Raiffeisen Leasing a mai precizat ca in continuare se constata o putere de cumparare "slabita" si mai multa prudenta din partea companiilor decat inainte de criza in ceea ce priveste corelarea nivelului de indatorare cu potentialul de business in care isi desfasoara activitatea compania respectiva.

Piata romaneasca de leasing a scazut anul trecut cu 14%, ajungand la o valoare a bunurilor finantate de 1,12 miliarde euro, in urma caderii afacerilor pe toate segmentele. Pe segmentul finantarilor auto, afacerile au scazut cu 12%, pana la 712 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lesing, #leasing auto, #parc auto, #Felix Daniliuc, #raiffeisen , #stiri Raiffeisen