Plasamentele in afara Romaniei, 500 mil. euro in ultimii doi

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 15:14
1364 citiri
Plasamentele in afara Romaniei, 500 mil. euro in ultimii doi

Presedintele Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion, a declarat miercuri ca, pe baza datelor oficiale, in ultimii doi ani, valoarea plasamentelor in afara Romaniei s-a ridicat la 500 de milioane de euro, anunta NewsIn.

Fondurile de pensii si fondurile mutuale au avut, cumulat, plasamente de 450 de milioane de euro, iar plasamentele facute de Fondul Proprietatea s-au ridicat la 50 de milioane de euro.

Aceste plasamente au finantat, practic, economia altor state. Nu spun ca e gresit sa investim in afara, dar avem nevoie de un univers investitional local.

Motivul pentru care au existat plasamente in afara este legat de faptul ca universul investitional roman este sarac. Consider ca, pe termen lung, valoarea acestor plasamente se va multiplica de cateva ori", a spus Mihail Ion.

Pe de alta parte, presedintele Raiffeisen Asset Management, a aratat ca, in ceea ce priveste activele financiare ale unei familii din Romania, 80% se indreapta catre depozite sau reprezinta detineri de lichiditati, iar 20% reprezinta investitii in fonduri de pensii sau actiuni.

"In afara Romaniei, ponderea activelor financiare detinute de familii este de 40-50% pentru depozite si detineri de lichiditati, ceea ce ma face sa cred ca o parte din fondurile economisite de familiile din Romania vor merge si in alte instrumente investitionale, pe langa cele clasice reprezentate de depozite", a adaugat Mihail Ion.

#plasamente, #romania, #milioane euro, #raiffeisen , #stiri Raiffeisen