Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Raiffeisen International in Romania a crescut cu 40% in S1

Profitul Raiffeisen International in Romania a crescut cu 40% in S1

Grupul austriac Raiffeisen International a inregistrat in Romania, in primul semestru al acestui an, un profit dupa taxe de 52 milioane euro, in crestere cu 40,5% fata de rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut, in principal datorita scaderii puternice a provizioanelor, precizeaza Mediafax.

Astfel, provizioanele constituite de Raiffeisen pentru eventuale deteriorari ale activelor din Romania au scazut de la 62 milioane euro la 33 milioane euro, iar profitul dupa impozitare a urcat de la 37 milioane euro la 52 milioane euro, potrivit unui raport prezentat marti de banca austriaca.

Activele grupului pe piata romaneasca au scazut cu 5% in primele sase luni, la 5,818 miliarde euro, de la 6,164 miliarde euro la finele anului trecut.


Raiffeisen International a inregistrat in Romania venituri operationale de 221 milioane euro in primul semestru, in scadere cu 6% de la nivelul de 235 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut.


Venitul net din dobanzi a urcat de la 112 milioane euro la 120 milioane euro, iar cel din comisioane de la 96 milioane euro la 98 milioane euro.


Venitul net din trading a coborat insa puternic, de la 29 milioane euro la 6 milioane euro.


Cheltuielile administrative au scazut cu circa doua milioane de euro, la 133 milioane euro. Rentabilitatea capitalului propriu dupa impozitare a urcat de la 17,9% la 25,8%.


Raiffeisen Bank a anuntat anterior un profit net de 50 milioane euro pentru primul semestru al acestui an, similar cu cel inregistrat in prima jumatate a lui 2009.


Venitul net al bancii a scazut totodata la 210,4 milioane euro.


Rezultatele prezentate de Raiffeisen Bank corespund standardelor IFRS, sunt neconsolidate si nu cuprind alte subsidiare ale Raiffeisen de pe piata romaneasca. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 985 ori
Citeste mai multe despreraiffeisen profit active venituri