Raiffeisen: 2009, un an prost pentru fuziuni si achizitii

Joi, 28 Mai 2009, ora 14:21
1454 citiri
Raiffeisen: 2009, un an prost pentru fuziuni si achizitii

Valoarea tranzactiilor a scazut cu 93%, in primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, de la 2,659 miliarde euro la 199 milioane euro, potrivit datelor prezentate, joi, de managing directorul Raiffeisen Investment Romania, Ioana Filipescu, conform NewsIn.

De asemenea, numarul tranzactiilor incheiate in perioada ianuarie - mai 2009 a scazut cu 14%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, in primele cinci luni din 2008 au fost incheiate 71 de tranzactii, iar in perioada simila a acestui an au fost anuntate doar 61 de tranzactii.

"Foarte multe tranzactii incepute in 2008 au fost suspendate sau anulate. Cu siguranta acestea nu erau tranzactii de testare, deoarece Romania nu era privita ca o zona de risc investitional foarte mare", a spus Ioana Filipescu.

Valoarea medie
a unei tranzactii, in perioada analizata, s-a cifrat la 6,9 milioane de euro, in scadere cu 84% fata de media de 42,9 milioane euro in primele cinci luni din 2008.

Cea mai mare tranzactie realizata in 2009 a fost cea prin care Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a preluat o participatie de aproape 50% din Renault Tehnologie Roumanie, in urma participarii la majorarea capitalului companiei cu 44 mililioane de euro.

"Eu cred sincer ca o sa avem in acest an tranzactii de peste 100 milioane de euro", a mai spus managing director Raiffeisen Investment Romania.

Doru Lionachescu, partener principal Capital Partners, a subliniat ca in situatia economica actuala din Romania nu trebuie sa dramatizam cifrele.

"Nu ne putem astepta ca la o economie care se contracta cu 6% sa avem fuziuni si achizitii. Am intrat intr-un alt ciclu economic. Am mai avut astfel de caderi in perioada 1998 - 1999 cand situatia a fost mult mai dramatica decat acum", a spus Lionachescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#achizitii, #euro, #investitii, #milioane, #raiffeisen, #tranzactii , #stiri Raiffeisen