Raiffeisen: 7,5 miliarde de dolari in tranzactiile imobiliare in 2004

Luni, 25 Octombrie 2004, ora 17:12
1136 citiri

Valoarea totala a tranzactiilor imobiliare din Romania va ajunge in acest an la 7,5 miliarde de dolari, in comparatie cu valoarea de 6,6 miliarde de dolari inregistrata anul trecut.Trendinta de crestere a acestui indicator ramane semnificativa, in contextul in care nivelul estimat pentru anul 2007 este de 11 miliarde de dolari.

"Previziunile arata ca volumul tranzactiilor imobiliare are un potential de crestere de circa un miliard de dolari anual. Se estimeaza ca numarul de unitati locative tranzactionate pe piata va creste cu 30% in fiecare an", a precizat Ionut Costea, presedintele RBL.

Potrivit unor studii de piata mentionate de RBL, in peste 11% din cele circa opt milioane de unitati locative din Romania locuiesc in aceeasi incapere mai mult de doua persoane, motiv pentru care necesarul de locuinte noi este estimat la circa 800.000 de unitati.

Conform estimarilor, peste opt milioane de romani doresc sa isi imbunatateasca in urmatorii ani situatia locativa, din care 6,4 milioane de persoane doresc sa efectueze lucrari de modernizare, in timp ce 1,8 milioane intentioneaza sa achizitioneze o locuinta.