Raiffeisen, amendat in Bulgaria cu 2,85 mil euro

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 13:00
995 citiri
Raiffeisen, amendat in Bulgaria cu 2,85 mil euro

Autoritatile din Bulgaria au amendat subsidiara locala a bancii austriece Raiffeisen International cu 5,58 milioane leva (2,85 milioane euro) pentru concurenta neloiala, acuzand institutia de credit ca a atras clienti cu o promotie de asigurari gratuite, care au fost ulterior anulate.

Banca a oferit asigurari de viata gratuite in perioada 2004-2007 catre clientii creditului ipotecar, insa "fara a intentiona sa pastreze politele", a anuntat luni Comisia pentru protejarea mediului competitional din Bulgaria, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Comisia considera ca Raiffeisen s-a folosit de oferta de asigurari gratuite numai pentru a atrage clientii, practica ce afecteaza atat interese consumatorilor, cat si pe cele ale competitorilor.

Raiffeisen a fost amendata dupa ce unul dintre clientii bancii a depus o plangere prin care a acuzat compania ca a anulat polita de asigurare de viata la doi ani dupa contractarea creditului ipotecar, fara a-l informa, desi asigurarea gratuita fusese oferita initial pentru intreaga perioada de derulare a creditului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raiffeisen, #bank, #bulgaria, #milioane, #euro, #credit , #stiri Raiffeisen