Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a dublat afacerile in 2006

Marti, 24 Aprilie 2007, ora 10:34
860 citiri

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si-a dublat anul trecut volumul economiilor atrase de la clienti prin produsele de creditare - economisire pe care le ofera, pana la 55 milioane euro. RBL administra, la sfarsitul anului trecut, conturile a peste 100.000 de clienti, iar suma totala contractata este de aproape 600 milioane euro (echivalent in lei), informeaza un comunicat remis de banca.

"Faptul ca depozitele clientilor s-au dublat arata, in opinia noastra, calitatea contractelor incheiate de clientii nostri", a spus presedintele bancii, Ionut Costea.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca de economisire - creditare din sistemul bancar romanesc, ofera doua tipuri de finantari: Creditul Locativ si Creditul Intermediar. Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni. In perioada de economisire pe langa dobanda oferita de banca, de 3% pe an, clientii beneficiaza si de o prima anuala de la stat de 15 %, dar nu mai mult de 150 euro pe an. In a doua etapa, clientii pot obtine un credit in lei, cu o dobanda fixa de 6 % pe an.

Creditul Intermediar presupune economisirea unui sold minim din valoarea contractului, timp de minim trei luni, iar pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este fixa, de 7,5% pe an. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si atinge cifra de evaluare impusa de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

Anul trecut, RBL a lansat si activitatea de creditare catre clientii care au economisit o perioada minima de timp. "Acum produsul nostru este complet si incepem sa ne atingem scopul: sa contribuim la imbunatatirea situatiei locative din Romania", a adaugat presedintele bancii, Ionut Costea.

Produsele oferite de banca sunt vandute in prezent prin trei canale de distributie principale, care sunt o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 2.000 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si partenerii de afaceri.

Banca avea la finalul anului trecut active de 247,3 milioane lei (73,13 milioane euro), care o situau pe pozitia a 33-a in sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 0,14%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.