Raiffeisen Bank, campanie pentru refinantarea creditelor

Joi, 26 August 2010, ora 13:14
1627 citiri
Raiffeisen Bank, campanie pentru refinantarea creditelor

Raiffeisen Bank desfasoara, in perioada 23 august - 7 octombrie, o campanie pentru refinantarea oricarui tip de credit contractat de la alte banci, cu scopul de a aduna imprumuturile unei persoane la o singura institutie.

In cazul creditelor garantate cu ipoteca, clientii care vor beneficia de aceasta campanie vor fi recompensati si cu premii constand in sume de bani ce vor acoperi cheltuielile ocazionate de instituirea/transferul ipotecii (taxe si onorarii notariale), cuprinse intre 600 si 1200 lei, in functie de valoarea creditului ce se refinanteaza (fara alte documente justificative).

"Acordam in mod activ clientilor refinantarea, respectiv consolidarea mai multor credite intr-unul singur, deoarece prin aceasta solutie clientii isi pot controla mai bine replata creditelor, isi reduc costurile totale si pot beneficia de o suma suplimentara de bani", a declarat Radu Topliceanu, director credite persoane fizice.

In luna iunie, Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori, pe baza unui proiect elaborat de ANPC, care transpune in legislatia locala o directiva europeana.

Printre cele mai cunoscute prevederi ale acestui act normativ se numara eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila si limitare acestuia la maxim 1% in cazul imprumuturilor cu rate fixe, ceea ce permite clientilor refinantarea mai usoara a imprumuturilor contractate.

#raiffeisen, #bank, #credite, #banci , #stiri Raiffeisen