Raiffeisen Bank urmareste un credit sindicalizat de 250 de milioane de dolari

Vineri, 10 Decembrie 2004, ora 12:05
1080 citiri

Raiffeisen Bank a semnat acordul pentru un credit sindicalizat in valoare de 250 de milioane de dolari pe o perioada de trei ani, pentru finantarea dezvoltarii bancii.Raiffeisen Bank a mandatat patru banci internationale pentru a aranja acest imprumut: Bank Austria Creditanstalt AG, DZ Bank AG Deutsche Zentral - Genossenschaftbank, JP Morgan Plc. si Mizuho Corporate Bank, Ltd, conform unui comunicat al Raiffeisen Bank.

"Angajarea unui credit sindicalizat pe pietele financiare internationale sustine strategia noastra de crestere rapida a portofoliului si a cotelor de piata pe toate segmentele si finantam aceasta crestere prin atragerea de depozite si de fonduri de pe pietele de capital interne si externe. Rezultatele primelor sase luni ale acestui an au confirmat cresterea planificata de Raiffeisen Bank, ceea ce explica iesirea noastra pe pietele financiare internationale", a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank este a treia banca din Romania dupa activele totale, care au depasit 1,4 miliarde de euro la sfarsitul lunii iunie 2004. In primul semestru al anului, valoarea creditelor acordate clientilor Raiffeisen Bank a crescut cu 34,5% fata de sfarsitul anului trecut, ajungand la 909,7 milioane de euro.

In aceeasi perioada, depozitele clientilor au crescut cu 36,1%, pana la 916,3 milioane de euro. Raiffeisen Bank a obtinut un profit net de 4,4 milioane de euro in primele sase luni ale anului (conform standardelor internationale de contabilitate), o valoare similara cu cea inregistrata pe antreg anul 2003.

Raiffeisen Bank este detinuta an proportie de 99,4% de catre grupul bancar austriac Raiffeisen, prin intermediul subsidiarei Raiffeisen International Bank - Holding AG (Raiffeisen International).

Raiffeisen Bank este o banca universala, care ofera o gama completa de produse si servicii celor peste 1,5 milioane de clienti persoane fizice, IMM-uri si companii mari, prin intermediul unei retele de peste 200 de sucursale, agentii si reprezentante din toata tara, precum si prin retelele de ATM, EPOS, prin call-center apelabil gratuit de pe orice telefon fix si prin serviciul de mobile-banking.