Raiffeisen evolution va investi circa 250 milioane euro intr-un proiect imobiliar mixt din Bucuresti

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 12:25
2461 citiri
Raiffeisen evolution va investi circa 250 milioane euro intr-un proiect imobiliar mixt din Bucuresti

Raiffeisen evolution project development va investi circa 250 milioane euro intr-un proiect imobiliar mixt compus din spatii de birouri si un centru comercial cu peste 35 de magazine, urmand a avea ca termen de finalizare sfarsitul anului 2010, au declarat reprezentantii companiei. Proiectul Floreasca City va fi construit in nord-estul Bucurestiului, in apropierea lacului Floreasca si va cuprinde doua faze de executie. Devoltatorul va construi intr-o prima faza doua cladiri de birouri si o zona de retail.


A doua faza va consta dintr-o a treia cladire a carei destinatie va fi decisa la finalizarea unei cercetari de piata aflata in desfasurare in acest moment.


"Activitatea de proiectare la Floreasca City a inceput inca din anul 2005, autorizatia de constructie a fost obtinuta in luna februarie 2008, constructia propriu-zisa a fost demarata in trimestrul doi al acestui an, iar proiectul va fi livrat pe piata pana la sfarsitul anului 2010", a declarat directorul managerial al Raiffeisen evolution project development SRL, Monica Barcutean.


Potrivit reprezentantilor companiei, centrul comercial Promenada se va desfasura pe o suprafata de 50.000 metri patrati, va avea peste 135 magazine si 1100 locuri de parcare.


Spatiile de birouri vor fi gazduite in doua cladiri cu o suprafata totala de aproximativ 90.000 de metri patrati si 1000 de locuri de parcare in subteran. Prima cladire de birouri, SkyTower, va fi cea mai inalta cladire din Bucuresti cu o inaltime de 131 metri, dezvoltata pe 37 de niveluri. Cea de-a doua, Office Wing, va fi construita pe sapte niveluri, pozitionata deasupra centrului comercial.


Raiffeisen evolution este o compania de dezvoltare imobiliara cu activitate in Europa Centrala si de Est, cu sediul central la Viena. Compania are in prezent 230 de angajati in 16 locatii in Europa.


In cadrul a 44 de proiecte, Raiffeisen evolution dezvolta mai mult de 1,2 milioane metri patrati suprafata construita, in valoare totala de aproximativ 1,7 miliarde euro si acopera toate domeniile industriei imobiliare.


Volumul anual al trazactiilor este estimat intre 300 si 350 milioane euro. Printre proiectele finalizate pe piata din Romania se numara JW Marriott Grand Hotel, Oracle Tower, Baneasa Center, etc.